Cele mai frumoase idei de ghivece pe care le poti confectiona foarte ieftin, unele chiar GRATIS

Ghivecele de flori ar trebui să fie interesante, inspirate din natură, nu doar sobre, in culoarea maro…cele clasice, luate din piață. O verandă, un colț din grădină vor fi mult mai atrăgătoare dacă sunt decorate cu plantatoare inspirate din natură, lucruri la care puțini se gândesc că pot fi utilizate pentru casa plantelor. Doar că aici stă secretul unui colț minunat, unul de admirat. Iar noi am cules cele mai interesante plantatoare…

GALERIE FOTO

 

 Pe terasa deschisă, ce poate fi mai frumos decât să dai peste niște ghivece imbrăcate in mușchi naturali ce adăpostesc alte plante? Nu trebuie decât să imbrăcați plantatoarele simple in mușchi din grădină…simplu și de efect. Câți dintre voi s-au gândit la asemenea plantatoare? Pot sta frumos, așa cum am specificat, pe pervazul ferestrei sau chiar pe verandă, pe o măsuță rustică. Iar dacă este primăvară și se apropie Paștele, alegeți un design cu iepurași,ouă sau puișori.

Vezi si: Aranjamente florale in ghivece mari – decoratiuni fermecatoare pentru orice gradina

Ciocate, cizme de cowboys, sunt elemente tipice stilului de fermă și sigur veți face senzație folosindu-le pe post de plantatoare. Unde pot sta mai bine decât lângă ușa de la intrarea in casă, intâmpinând oaspeții? Sunt plantatoare specifice stilului shabby chic și fac din ceva vechi ceva nou și wow.

Cum vi se pare ideea de a folosi pe post de ghivece cu pământ ustensile din bucătărie? Vorbim de cele lăsate moștenire de la bunica, din tablă mai ales. Cum vi se pare ideea de a folosi pe post de plantatoare vasul unde bunica depozita făina, spre exemplu? Fie il lăsați așa, fie il vopsiți cu vopsea de tablă și ca totul să fie de efect puteți scrie și un citat celebru sau un mesaj. Dacă vasul este foarte mare, aplicați pe laterale câte o mică tigaie veche, un polonic cu care veți uda la un moment dat planta. V-ați gândit vreodată și la o astfel de soluție pentru plantat florile?

Iata si: Ghivece decorative pentru gradina in forma de cosuri –  imi fac si eu sigur pentru gradina

Cuștile pentru păsări, acele colivii din metal, dar cât mai uzate, sunt iarăși o bună soluție pentru plantat florile, inspirându-vă din natură. Veți obține plantatoare suspendate și vor sta minunat pe pridvorul casei.

Sigur, cine stă la curte, are și anvelope uzate, aruncate printr-o magazie. Nu renunțați la ele. Acum este momentul să le puneți in valoare. Atârnați o anvelopă veche de creanga solidă a unui copac și amenajați in interiorul ei, in partea inferioară, pământ și flori. Practic, plantați in interiorul anvelopei, in partea de jos, plantele preferate. Optați pentru flori colorate, flori agățătoare, care vor ieși la iveală din anvelopă. Și incă ceva: ori lăsați anvelopa pe negru, ori o vopsiți cum doriți. Și dacă tot am ajuns la anvelope, puteți crea un desing din mai multe anvelope, fie unele lângă altele, fie ușor ridicate unele pe altele, pline cu flori și vopsite in diferite nuanțe. E iarăși o idee și un colț colorat.

Recomandare: Cele mai frumoase 15 modele de ghivece pentru plantele tale

Plantatoare interesante, suspendate, pot fi realizate și din nuci de cocos. Tăiați nuca pe jumătate și plantați o mică floare, ducă care atârnați-o de tavanul verandei, al foișorului sau chiar in interiorul casei, in sala de mese, invadată de lumină. Puteți chiar decora și vopsi nucile de cocos.

In rest, simplele plantatoare din piatra sau lut pot fi decorate cu bucățele de sticlă, pentru un efect garantat când va fi foarte insorit și soarele va bate chiar in ghivece; pot fi lădițe din lemn pline cu pământ și flori, de asemenea vopsite și cu mesaje interesante. Chiar și recipientele de conservă sau borcanele simple, agățate, pot fi de efect. Să nu mai vorbim de stropitori, cele din metal, frumos colorate, viu aprins, care iarăți vor face senzație. Plantați flori inăuntrul stropitorii vechi, pe care o puteți vopsi cât mai viu. Sunt de efect pe veranda casei, pe cărarea din grădină, lângă ușa de la intrare.

Am incercat să găsim cele mai interesante plantatoare, realizate și inspirate din natură. Primăvara, vara profitați de timpul frumos și puneți in aplicare aceste idei, infrumusețându-vă gospodăria. Lăsați deoparte banalele ghivece.

sursa foto