Cele mai frumoase idei de mobilier pentru gradina – pentru a petrece o vara cu adevarat relaxanta

Cam ce mobilier s-ar potrivi verandei sau colțului din grădină sau de pe puntea casei amenajate special pentru relaxare vara? Și ce accesorii ar trebui să adăugăm? Iată două întrebări la care vom răspunde, mai ales că mobilierul va fi realizat chiar de voi. Trecem la bricolaj, iar piesele vor purta amprenta voastră personală. Băncuțele, de la modele simple la unele sofisticate, vor fi mereu în centrul foișorului.  Lemnul va fi baza în acest proiect de bricolaj.

 

 

GALERIE FOTO

 O ideea simplă este aceea de băncuță creată dintr-un material lemnos ușor, cu ladă de depozitare, amenajată cu saltea și perne decorative. Optați pentru alb că tot este vară, iar culoarea pernelor rămâne la alegerea fiecăruia. Această băncuță poate sta afară, în aer liber, în colțul amenajat, iar în caz de ploaie poate fi mutată pe verandă. Se încadrează perfect în natură sau având în preajmă vase rustice pline cu flori.

Recomandare: Idei de mobilier DIY pentru terase si gradini unice

O bancă pentru  terasă poate fi realizată și din lemn masiv, Fie recondiționați o piesă de mobilier veche, vopsind-o într-o culoare închisă, fie treceți din nou la treabă. Este ideală pentru zilele toride când nu vreți să intrați în casă, dar nici nu puteți sta în bătaia soarelui, Rămâne să vă retrageți pe terasă, unde dați de această bancă masivă, cu perne și saltea în culori neutre, liniștitoare.

Vezi si: 10 seturi interesante de mobilier pentru terase si gradini

Cea mai simplă băncuță poate fi și cea mai atrăgătoare. Cu două picioare simple din lemn, vopsite în alb, și o scândură pentru șezut, aveți gata băncuța. Urmează partea migăloasă, căci n-ați scăpat. Al doilea blat este format dintr-o scândură de lemn, în culoarea naturală, pe care veți picta o mandală. Mandala trebuie însă pictată în culori aprinse, vii: un albastru, un mov. Așezați-o pe pridvor, într-un colț, iar deasupra atârnați o tăbliță din lemn, tot cu o mandală pictată. Este un loc simplu, dar cochet pentru odihnă. Mandala și culorile vii aduc bună dispoziție.

Swing port 100% rustic

Un leagăn din lemn masiv, în nuanțe deschise de maro, amplasat nici foarte aproape de casă, dar nici în mijlocul curții – adică tocmai pe punte, este tot ce aveți nevoie pentru relaxare vara. Alegeți ca și puntea să fie din lemn masiv, în aceeași nuanță. Pata de culoare va fi dată de pernele decorative, pe turcoaz, cu discrete modele. Lipsește un cocktail și start relaxării!

Pat mobil chiar în mijocul naturii

Un pat format din paleți de lemn, atârnat de sfori, este o idee excelentă de relaxare chiar în mijlocul naturii. Mai precis, în mijlocul curții sau al grădinii cu flori. O saltea confortabilă, albă, și două perne înflorate este tot ce aveți nevoie.

Măsuțe încântătoare

De pe o verandă sau dintr-un loc amenajat pentru odihnă în aer liber nu trebuie să lipsească și o măsuță. Iar aici avem câteva idei interesante. Pe un suport din lemn masiv, simplu, lăsat în culoarea naturală a lemnului sau vopsit în culori închise, aplicați un blat din beton. Aveți nevoie de câteva bucăți de pavele, în funcție de lungimea mesei, pe care le veți fixa pe blatul din lemn al mesei cu ajutorul unui adeziv de calitate. Gata măsuța: rustică și adecvată oricărui capriciu al naturii. Alături, puteți realiza un suport pentru plante, tot din lemn și cu o pavelă pe post de blat, pentru a completa decorul.

Citeste si: Piese de mobilier rustic pentru gradina- modelul NR. 5 chiar mi-l doresc

Set de paleți pentru amenajarea unui mic living în aer liber

Spuneam de multe ori că puntea casei este practic o continuare a acesteia, fapt pentru care aici puteți amenaja un mic living spre exemplu, în aer liber. Seturi de paleți vă sunt de mare ajutor. Creați băncuțe din paleți suprapuși, decorați cu saltele și perne decorative. Realizați, însă, dintr-un set de paleți, și o masă interesantă, lată și solidă. Ca blat, optați fie pentru sticlă, fie pentru o bucată de lemn finisată. Mai aveți nevoie de un covoraș în culorile textilelor ce decorează băncuța, felinare rustice și vase mari cu flori.

Aducem marea la curte

Creați pereții unui foișoir simplu fără acoperiș, doar din țevi de cupru, pe care le asamblați. Decorați-le cu perdele lungi până la podea, fie vaporoase, transparente, fie din materiale textile mate. Nu vă mai trebuie decât o bancă confortabilă, din lemn masiv, o măsuță și eventual două fotolii. Ați creat un cadru perfect pentru relaxare, ce aduce cu șezlongurile elegante și moderne, cu perdeluțe, de pe plajă.

Vezi si: Mobilier pentru gradini si terase – modele deosebite asa cum nu ati mai vazut

În tehnica bricolajului găsiți multe idei interesante, fermecătoare și captivante de mobilier în aer liber. Cu îndemânare și răbdare puteți să vă puneți amprenta personală pe foarte multe piese de mobilier sau de decor.

sursa