Idei noi si practice pentru a refolosi anvelopele scoase din uz – ceasul este preferatul nostru

Anvelopele si cauciucurile schimbate dupa un anumit numar de ani ajung de cele mai multe ori sa fie depozitate in garaje sau soproane. Chiar daca sunt vechi si uzate nu va grabiti sa le aruncati deoarece cu putina imaginatie le puteti transforma in decoratiuni frumoase pentru terase si gradini. Cel mai simplu mod de utilizare a anvelopelor vechi este crearea unor jardiniere multicolore care vor fi apreciate in special de catre copii. In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu hardiniere din anvelope vechi care ar putea sa infrumuseteze orice gradina.

Jardiniere decorative din anevelope

GALERIE POZEIn functie de complexitatea jardinierei pe care vreti sa o creati veti avea nevoie de anumite scule dar si de vopsele de anumite culori si pensule pentru desene si decoratiuni. O jardiniera mai mica poate sa fie facuta dintr-un singur cauciuc de autoturism, iar pentru una mai mare veti avea nevoie de doua cauciucuri mici sau de unul mai mare. Cauciucurile simple nu au insa un aspect prea placut astfel ca va trebui sa le vopsiti in anumite culori vesele si sa le decorati cu diferite desene. Flori, inimioare si buline de diferite culori pot sa transforme jardinierele in decoratiuni minunate pentru gradina.

Citeste si: Fantani rustice artizanale din cauciucuri vechi – proiecte DIY

Daca doriti o jardiniera mai deosebita, puteti sa decupati cauciucul sub forma unor petale sau puteti sa creati anumite personaje precum broscute, buburuze sau fluturi. Alte idei interesante sunt crearea unor jardiniere in forma de cani de cafea, in forma de ceainic sau de ceas. Pentru jardinierele etajate veti avea nevoie si de o teva de plastic cu diametru mai mare de care sa puteti prinde cauciucurile. In aceste jardiniere veti putea sa plantati orice flori doriti de la panselute si brumarele pana la petunii si craite.

Vezi si: Decoratiuni ingenioase DIY pentru gradina – le poti pune in aplicare indiferent de anotimp

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu jardiniere din anvelope si cauciucuri vechi si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza proiectele DIY si decoratiunile originale pentru case si gradini.

Sursa foto