Cele mai frumoase 15 modele de ghivece pentru plantele tale

Decorarea teraselor si varandelor nu este foarte simpla deoarece trebuie sa tina cont de stilul de amenajare exterioara a casei. Una din cele mai simple solutii este utilizarea ghivecelor din lemn pentru flori. Aceste ghivece nu sunt costisitoare si pot sa aiba forme si culori diverse care pot sa scoate in evidenta frumusetea florilor si a altor plante decorative. Daca aveti putina indemanare si imaginatie puteti sa va faceti singuri un astfel de ghiveci folosind placi din lemn de diferite dimensiuni sau chiar bucati de lemn de la piese de mobilier vechi sau chiar de la paleti.  In continuare va com prezenta o colectie de fotografii cu ghivece din lemn pentru terase, verande si gradini care speram sa va placa si sa va inspire.

Ghiveci plante aromatice gradina

 

GALERIE POZE

 Oricine stie cum arata un ghivechi de flori clasic, insa unul care va fi folosit si ca un element decorativ va trebui sa aiba un design mai deosebit. Aceste ghivece pot sa aiba dimensiuni mai mari si sa fie amplasate pe marginea teraselor sau la intrarea in veranda, sau pot sa fie mai mici pentru a putea fi agatate de plafon. In ceea ce priveste culorile, ghivecele din lemn pot sa fie lacuite cu un strat de lac transparent sau pot sa fie vopsite intr-o singura nuanta deschisa sau intr-o combinatie vedela de culori.

Citeste si: Am aflat un secret pe care vi-l voi spune si voua! Iata cum poti face ca trandafirii din buchete sa prinda radacini in ghivece!

In vasele mai mari puteti sa plantati palmieri, crini sau ficusi iar in cele mai mici muscate, violete sau trandafiri piticvi. In ghivecele verticale veti putea amenaja mici gradini verticale din plante suculente care insa vor avea nevoie de spatii umbrite si de multa umezeala. O solutie inedita este achizitia unor banci pentru terasa care sa aiba si suporturi pentru plante decorative pe margine. Pentru gradina puteti sa amenajati mici gradini verticale in forma hexagonala in care sa plantati diferite flori si plante decorative sau chiar plante aromatice.

Vezi si: Nu mai aseza florile in ghivece obisnuite – priveste aici si cu siguranta toata lumea va intorce capul catre gradina ta

Speram ca vi s-au parut interesante aceste fotografii cu diferite tipuri de ghivece din lemn pentru flori si ca le veti distribui si prietenilor si amicilor vostri care locuiesc la casa.

Sursa foto