Straturi inaltate in spirala – idei inspirationale cu multe fotografii

Orice spatiu din gradina poate fi amenajat indiferent de forma si diemnsiune. O amenajare potrivita pentru spatiile mici sunt gradinile sau straturile inaltate. Acestea pot avea diverse forme dreptunghiulare sau rotunde si pot fi simple sau suprapuse pe mai multe niveluri. Se creaza astfel un decor de gradina interesant unde puteti planta atat flori sau plante decorative cat si plante aromatice. Aceste straturi inaltate vor proteja plantele atat de inundatii si furtuni cat si de diferiti daunatori care se afla in gradini. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu straturi inaltate in spirala pe care ati putea sa le amenajati in orice gradina.

Strat inaltat construit din caramizi


GALERIE POZEStraturile inaltate in spirala pot fi construite atat din diferite materiale cat si din obiecte reciclabile. Cele mai folosite materiale sunt pietrele de diferite dimensiuni si culori. Daca va doriti un strat mai inalt va trebui sa folositi pietre mai mari pe care sa le fixati cu grija in pamant. Caramizile se folosesc de asemenea pentru crearea straturilor inaltate. Acestea pot fi fixate cu mortar sau doar asezate cu grija unele peste altele. Straturi inaltate puteti construi si din lemn sau din obiecte reciclate precum sticle de plastic sau de sticla. Pentru un design mai interesant puteti sa construiti alaturi de stratul inaltat un mic lac sau o fantana arteziana care sa atraga diferite insecte sau pasari in gradina.

Speram ca aceste fotografii vi s-au parut interesante si ca veti incerca sa va amenajati un strat inaltat in spirala in gradina voastra.

Sursa foto