Idei interesante de amenajare a gradinilor cu copaci mari

Pomii fructiferi sau decorativi de diferite marimi se gasesc in aproape toate gradinile. Copacii mai mari au trunchiuri mai groase si ofera zone umbroase care merita sa fie amenajate. Sub acesti copaci puteti amenaja diferite zone de relaxare, terase sau ronduri de flori care vor fi protejate de razele soarelui in anotimpurile calduroase. Daca aveti un astfel de spatiu in gradina, acest articol este pentru dumneavoastra. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu amenajarea gradinilor cu arbori mari care speram sa va placa si sa va inspire.

Banca rotunda la baza copacului


GALERIE POZEAtunci cand doriti sa va amenajati un spatiu de relaxare in gradina, cel mai bun loc este la umbra unui copac mai gros. Puteti amenaja o mica terasa folosind peitre de rau sau pietris de diferite culori. Aici puteti amenaja o banca din lemn care sa il inconjoare si unde sa va puteti savura cafeaua sau ceaiul dimineata. Puteti de asemenea sa amplasati o masa cu scaune sau cu banci unde sa luati micul dejun sau puteti sa puneti un hamac unde va puteti odihni si relaxa aproape de natura. O alta modalitate este amenajarea unor straturi inaltate cu flori la baza copacului. Aceste flori vor masca radacinile si vor infrumuseta peisajul din gradina. In cele din urma, puteti sa lasati doar un simplu gazon sub copac si sa creati un spatiu de relaxare dintr-o patura si cateva perne.

Speram ca aceste fotografii vi s-au parut interesante si ca veti folosi macar o parte din ideile de amenajare din acest articol.

Sursa foto