Utilizarea gabioanelor in decorarea gradinii – fotografii pe care trebuie sa le vedeti

Gabioanele sunt structuri din plase de sarma si pietre cu o durata lunga de viata care sunt utilizate in special pentru stabilizarea solului din zonele cu panta abrupta. In ultimii ani, gabioanele au inceput sa fie folosite tot mai des si pentru unele constructii precum magazii sau garaje, pentru imprejmuirea proprietatilor sau pentru decorarea gradinilor. Avantajele utilizarii gabioanelor sunt costurile scazute, rezistenta buna la intemperii si fluctuatii de temperatura si faptul ca pot avea forma si dimensiuni diverse care sa se potriveasca cu spatiile in care sunt folosite. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu decoratiuni originale de gradina din gabioane din care speram ca va veti putea inspira.

 

Strat in spirala cu flori

 

GALERIE POZEPentru decorarea gradinilor gabioanele pot sa fie folosite atat pentru amenajarea unor ghivece sau jardiniere de folori cat si pentru construirea unor straturi inaltate in spirala. Pentru suporturile si ghivecele de flori puteti folosi gabioane cu forme circualre din plasa de sarma zincata si pietre cu diferite marimi si culori. Pentru un decor elegant utilizati pietre de culoare alba, gri sau neagra sau diferite combinatii dintre aceste nuante. Pentru un decor rustic folositi pietre de rau cu nuante de maro, gri sau bej.

Recomandare: Amenajari si decoratiuni exterioare din gabioane – idei practice si usor de pus in practica

Aceste ghiceve vor putea sa decoreza atat un spatiu de relaxare amenajat pe terasa cat si o alee cu banci din gradina. In ghivecele mai mici veti putea sa plantati diferite specii de flori cu un colorit divers precum panselute, anemone, sau campanule dar si plante aromatice precum menta, salvie, rozmarin sau levantica.

Recomandare: Amenajari si decoratiuni superbe de gradina din gabioane –  pentru a obtine un spatiu de VIS

Straturile verticale au fost utilizate initial pe terenurile in panta insa acum se folosesc si in gradinile cu teren plat ca o forma de decoratiune. Straturile in spirala din gabioane sunt cele mai elegante astfel de straturi si se amenajeaza destul de usor, trebuind intai sa faceti structura din sarma zincata care apoi se va umple cu pietre mari de rau sau cu pietris mai mic cu diverse culori. Avand in vedere ca au un rol decorativ, in aceste straturi puteti planta atat specii de flori cu un colorit cat mai divers dar si plante decorative sau cataratoare.

Recomandare: Cum sa creezi impresia de mai mult spatiu in gradina

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu decoratiuni pentru gradina din gabioane si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe retelele de socializare care apreciaza amenajarile unice si interesante.

Sursa foto