Uite cum facem ciuperci – un ornament pentru grădină extrem de ușor de realizat

Dacă tot ține vremea cu noi, frumos e să ne petrecem timpul in grădină și, că avem sau nu imaginație- există soluții să facem ornamente. Ce sunt încă la modă, dar și foarte folosite sunt ciupercile – ornament, fie din plastic, din ciment etc. Ciupercile de grădină sunt foarte ușor de realizat. Imaginație, da, ne trebuie, dar nu foarte multă. Și mai avem nevoie de materiale ce nu prea-și mai au rostul prin gospodărie. Dar să trecem la treabă.

GALERIE FOTO



Ciuperca din gips

Baza va fi reprezentată de gips scultural, de vreo 500 g. Se poate inlocui cu amestec de ciment. In cazul vopselelor se recomandă acrilic, lucrând cu ceramică sau sticlă. Pentru inregistrare trebuie să aveți: mărgele, figurine, flori, frunze artificiale, alte forme interesante. Pentru fixarea elementelor din lemn este necesar un lipici impermeabil.

Vezi si: Decoratiuni minunate de gradina din colivii decorative si flori

Realizarea piciorușelor

Primul pas: tăierea gâtului unei sticle de plastic, reprezentând, astfel, matrița piciorului ciupercii. Pereții sticlei pot fi unși cu săpun ras, apă și ulei vegetal. Ca să vă fie mai ușor, răzuiți prima dată săpunul, turnați apă și ulei și se amenstecă bine compoziția. Se pot folosi pensulele pentru a unge bine pereții interiori. Urmează dizolvarea gipsului. Soluția setoarnă in matriță și va fi lăsată până se intărește.

Citeste si: Amenajari si decoratiuni din beton speciale pentru casa si gradina ta

Am ajuns la pălărie

Aveți nevoie de o creașcă potrivită, acoperind suprafața cu un film alimentar. Incercați să strângeți cât mai mult filmul și dacă se poate fără prea multe cute. Se poate cultiva acum o altă porțiune de gips. Se toarnă in ceașcă. Piciorul este introdus in materialul neacoperit și lăsat așa cam 40 de minute. Cine vrea, poate folosi figurine, frunze, flori decorative.
Ciuperci din plastic

Este o altă modalitate de ați decora grădina cu ciuperci, de data aceasta din plastic. Ai nevoie de: două castroane roșii, din plastic, ce vor fi pălăriile ciupercilor, având aproximativ 20 centimetri; buline albe autoadezive (se pot decupa din folii albe adezive sau bureți de amortizare, lipiți pe picioarele scaunelor), două bucăți lemn – pentru piciorușe, de 30-40 centimetri lungime, două șuruburi, pentru a prinde pălăriile de piciorușe, opțional, un tub lipici, super glue /alt adeziv puternic, pentru lipirea bulinelor pe pălării pentru o mai mare siguranță, un creion sau cariocă. Mai este nevoie de: o șurubelniță pentru montarea șurubului dintre pălărie și picior, un ciocan cu cap moale eventual cauciuc, lopățică de grădinărit, pentru a săpa gropile unde vor fi puse ciupercile.

iata si: Ornamente neobisnuite pentru gradini interesante

Pălăriile se șterg de praf pentru ca lipiciul să aibă efectul dorit. Bulinele se vor aplica cât se poate de uniform, marcând cu creion sau cariocă locul unde vor fi lipite. Se aplică punând pe fiecare bulină și un strop de superglue pentru a fi siguri că nu le pierdeți mai târziu din peisaj. După ce toate s-au lipit bine, dați gaură in vârful pălăriei, cu șurubelnița, apoi prindeți prin ea cu șurubul pălăria de piciorul din lemn al ciupercii.

Recomandare: Obeliscuri sau spalieri decorativi pentru gradina – idei si fotografii SUPER FRUMOASE

Ca și amplasament, in cazul ciupercuțelor din plastic, este recomandat un loc umbros – plasticul se decolorează la soare. Săpați o groapă in pământ, adâncă cam cât o palmă, in care băgați ciuperca. Se bate bine cu ciocanul și se adună apoi pământul in jurul ei,pentru o bună fixare. Și,uite așa, din loc in loc, răsar cât mai multe ciupercuțe, din ciment sau plastic. Ciupercuțe – decor se mai pot face din ligheane, castroane din metal, deși atunci trebuie vopsite corespunzător. Spor la grădinărit!

sursa foto: pinterest.com, arhiva personala