Am văzut că atunci când vine vorba despre dezvoltarea plantelor, fie din ghiveci, fie din grădină, anumite ingrediente folosite in bucătărie au efecte miraculoase și ajută la creșterea florilor. Și scorțișoara face parte din cele câteva ingrediente ce contribuie la bunăstarea plantelor. Scorțișoara este originală din Sri Lanka și s-a demonstrat in timp că, in afară de beneficiile aduse in sănătate și-n domeniul culinar, este utilă și-n agricultură.
GALERIE FOTO
Scorțișoara este un bun fungicid, unul natural este adevărat și presărând pulbere la baza solului indepărtează insectele, elimină ciupercile, repară micile leziunile ale plantei și le oferă o anumită protecție, ca un scut.
Știm prea bine că-n aer liber, in grădină, plantele pot atrage furnicile sau alte insecte. Așa că problema se rezolvă presărind la baza plantelor, pe sol, puțină pudră de scorțișoară. Pudra de scorțișoară inlătură și mucegaiul ce se poate forma pe plante, mai ales in cazul celor crescute in ghiveci. Este și cazul ciupercilor de pe plante, care se pot forma. Prin pudra de scorțișoară veți scăpa de cele două probleme. Iar dacă mucegaiul persistă, atacând și rădăcina, indicat e să continuați tratamentul cu pudra de scorțișoară, dar să schimbați și pământul.
Ai pus răsaduri pentru fructe și legume? Pentru a crește sănătoase, pentru a rezista, inainte de toate, mai ales că sunt expuse bolilor fungice, adăugați pulbere de scorțișoară pe sol.
In cazul butașilor plantați, pentru a le stimula creșterea, renunță la tot felul de chimicale găsite in comerț. Și-n acest caz, aplică pudră de scorțișoară pe tijele plantelor. Vă vom oferi, de asemenea, și reteta unei soluții miraculoase.
Aveți nevoie de 1/2 litri apă, două pastile de aspirină pisate, 10 grame sau o lingură de pudră de scorțișoară. Amestecă ingredientele, lasă-le 12 ore, strecoară soluția, pune-o in alt vas in care așezi și butașii. Ii scoți după două ore și ii plantezi in mod normal. Scorțișoara ajută la creșterea plantelor, in timp ce aspirina este un bun fungicid natural.
Iar dacă in grădină au loc mici accidente ce vizează plantele (n.r. indepărtați buruienile și ați lezat frunzele plantelor), scorțișoara vine in ajutor și presărată pe tijă ajută la o vindecare mai rapidă.
Recomandare: Ce este și cum se folosește corect Hidrogelul pentru plante?
Și semințele sunt ajutate mai mult dacă pământul va fi amestecat cu o lingură de scorțișoară. Semințe sănătoase, flori sau roade sănătoase.
Un alt efect uluitor este acela de a păstra mai mult timp florile fresh. Dacă aveți flori in glastră, pentru a intârzia ofilirea, presărați scorțișoară in apa din vas.
Vezi si: Este sau nu buna berea pentru flori
Și iată cum natura ne uimește din nou și cu ajutorul unei plante deloc costisitoare, fără a chletui averi pe chimicale, reușim să aducem șase contribuții dezvoltării armonioase a plantelor. De ce șase? Scorțișoara indepărtează insectele, elimină ciupercile, stimulează creșterea plantelor, vindecă eventualele leziuni, ajută la păstrarea semințelor și a bulbilor sănătoși și, totodată, intârzie etapa veștejirii.