Proiecte practice pentru terasa si gradina – potrivite pentru orice anotimp

Odata cu venirea verii petrecem foarte mult timp liber pe terase sau in gradini, de aceea va trebui sa incercam si sa le amenajam si decoram cat mai frumos. Pe langa ingrijirea gazonului si a straturilor cu flori, repararea aleilor si teraselor exista multe proiecte pe care le puteti intreprinde pentru a va transforma gradina intr-un spatiu primitor. Daca sunteti lipsiti de inspiratie vom incerca sa va ajutam prezentadu-va cateva proiecte de amenajare si decorare a gradinii si terasei.

 

 

Minibar mobil

 

GALERIE POZEJardiniera mobila – transformati o jucarie veche cu roti intr-o jardiniera in care care sa plantati flori si plante decorative pe care sa le puteti muta cu usurinta pe terasa sau in gradina.

Jocuri pentru copii – gazonul poate sa devina un teren unde sa jucati diferite jocuri cu cei mici precum fotbal, bedminton sau tenis.

Felinare pentru alei – iluminati aleile din spatele sau din fata casei cu ajutorul unor felinare care sa se potriveasca cu decorul exterior. Folositi felinarele solare care sunt prietenoase cu mediul inconjurator si sunt usor de montat.

Recomandare: Locuri de sedere moderne in gradina – idei si fotografii

Banca la intrare – amenajati un spatiu de relaxare in apropierea intrarii, folosind o banca din lemn cu spatar

Amenajare terasa – pentru un decor rustic sau mediteranean placati terasa cu piatra de rau si folositi ghivece mari cu plante decorative si mobilier din fier si lemn

Mobilier pentru gratar – faceti un dulap cu roti in care sa puneti vasele si tacamurile de care aveti nevoie la gratar

Recomandare: Gratare din caramida –  V-am pregatit 16 modele simple din care sa va inspirati

Minibar pentru terasa – Un minbar pliabil cu roti este ideal pentru ocaziile speciale in care aveti mai multi invitati pe terasa

Obloane colorate – montati obloane colorate la geamuri care vor asigura un confort termic optim in spatiile interioare dar vor reprezenta si o decoratiune interesanta pentru terasa

Lada cu compost – compostul este ideal pentru legume si flori astfel ca este indicat sa aveti o lada speciala in gradina

Recomandare: Centrala bio – cea mai ieftina solutie pentru incalzirea solariilor pe timp de iarna

Leagan in gradina – daca doriti sa-i determinati pe copii sa petreaca mai mult timp in gradina nu trebuie decat sa le amenajati cateva spatii de joaca. Un leagan prins de un copac este una din cele mai simple solutii.

Speram ca v-au placut aceste proiecte simple pentru terase si gradini si ca veti distribui acest articol si prietenilor vostri carora le place sa petreaca timp in aer liber.

Sursa foto