Proiecte DIY pentru gradina realizate din obiecte reciclate vechi

Proiectele DIY pentru gradina au inceput sa fie foarte populare si la noi in tara, din ce in ce mai multe persoane incercand sa isi amenajeze si decoreze curtea folosind materiale sau obiecte reciclate. Avantajul acestor proiecte este ca necesita foarte putini bani dar si ca pot fi o modalitate excelenta de petrecere a timpului liber alaturi de cei dragi. Decoratiuni, piese de mobilier, straturi de flori si legume sau gradini verticale pot sa fie facute cu ajutorul unor piese vechi de mobiler sau a unor obiecte reciclate precum sticle, anvelope sau paleti din lemn. In continuare va vom prezenta cateva astfel de proiecte interesante din care cu siguranta va veti putea inspira.

 

Flori in incaltaminte

GALERIE POZECel mai simplu proiect DIY pentru gradina este amenajarea unor straturi inaltate cu ajutorul anvelopelor vechi. Pentru aceasta va trebui sa vopsiti anvelopele in diferite culori vesele si creati straturi inaltate in forma de triunghi care are la baza trei sau patru anvelope. Tot pentru amenajarea unor astfel de straturi se pot folosi atat laditele cat si paletii vechi din lemn.

Pentru amenajarea unor mici gradini verticale cea mai buna solutie este utilizarea sticlelor din plastic. In aceste sticle veti putea sa plantati diferite flori, plante decorative sau chiar legume si sa le prindeti de garduri de sarma sau sa le agatati de diferite suporturi. Aceste gradini verticale vor putea sa fie folosite pentru decorarea unor garduri sau ziduri simple sau pentru crearea unor paravane pentru terasa.

Mobilierul pentru terasa sau gradina poate sa fie construit din paleti din lemn de diferite marimi. Mese, banci sau chiar canapele pot sa fie amenajate din paleti, insa veti avea nevoie de mici saltele si perne pentru un confort mai ridicat. Pentru decorarea teraselor sau a altor cladiri din curte veti putea sa folositi sticle de sticla in culori cat mai diverse in timp ce incaltamintea veche sau masinutele stricate ale copiilor vor putea sa devina ghivece sau jardiniere de flori. Tot pentru plantarea florilor sau a plantelor aromatice vor putea sa fie folosite si cutiile vechi din tabla care apoi vor putea fi agatate in veranda sau pe terasa.

Alte solutii ingenioase pot fi folosirea unei colivii vechi pentru crearea unei mici gradini cu plante suculente sau utilizarea unei rame de pat din fier pentru amenajarea unei gradini in miniatura.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu proiecte DIY pentru gradina si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe Facebook care apreciaza astfel de proiecte creative si ingenioase.

Sursa foto