Proiecte noi cu boltari pentru amenajari exterioare de vis – Care iti place cel mai mult?

Blocurile de boltari sau beton sunt ideale nu numai in constructii, fiind rezistente, ci si in design-ul curtilor, al verandei. Exista numeroase modalitati ce au la baza bolatrul, iar noi am prezentat cateva dintre cele mai interesante si utile. Vor aduce un aer nou spatiilor, un nou design, fiind ideale in combinatie cu lemnul sau cu metalele.

 

GALERIE FOTOBancuta din boltari, compartimentata

Cum spuneam, betonul face casa buna cu lemnul. Si daca-n peisaj apar si textilele, imaginea e completa. Puneti cativa boltari unii peste altii, iar in continuarea lor, la o anumita distanta, alte turnuri asemanatoare. Fixati intre blocuri paleti din lemn sau scanduri solide si veti avea, in final, o bancuta compartimentata. Practic, o bancuta cu picioare din beton si baza din lemn. Puteti lungi banca cat doriti, tot adaugand blocuri suprapuse si intre ele scanduri din lemn. Pe scanduri, amenajati perne decorative, din material textil, fie in nuante sobre, fie in culori puternice. Griul de la beton, nuantele de maro deschis sau inchis se incadreaza perfect intr-un colt al gradinii sau chiar pe puntea casei.

Vezi si: Folosirea boltarilor in amenajarea gradinilor – SUPER proiecte DIY pe care nu trebuie sa le RATEZI

Manerele bancutei, pline cu plante

Realizati o bancuta asemanatoare celei descrise mai sus, singura diferenta fiind aceea ca in laterale, dreapta si stanga, pe post de manere, puteti aseza cate un bloc de boltar, dar plin cu pamant si flori. Vor da bine estetic. Pentru un plus de efect, amenajati si la picioarele bancutei alti boltari plini cu plante, dar preferabil, de dimensiuni diferite.

Design luminos cu bostani si …beton

Creati din cuburile de boltari un fel de sculptura: amplasati piesele unele langa altele si unele peste altele, iar in spatiile libere amplasati lumanarele si bostani. Creati, astfel, un mic ornament rustic pentru gradina, ajutandu-va cu iluminatul in cazul in care veti pasi in zona. Arata si bine, este si util. Creati forme diferite, cat mai interesante.

Ghivece din boltari..pentru ani indelungati

Dupa cum ati vazut, din cuburi de beton pot fi create vaze pentru plante. Le puteti lasa asa, in culoarea lor gri, naturala, sau le puteti vopsi in nuantele preferate. Ar merge de minune si cateva figuri geometrice trasate. Astfel de vaze vor dainui ani buni, fiind rezistente si placute estetic.

Plantatoare decorate cu mozaic

Nimic nu e mai interesant intr-o gradina decat plantatoarele decorate cu mozaic. Practic, avem niste cuburi din beton, unite in forma patrata sau dreptunghiulara, imbracate cu mozaic, tocmai bune de admirat. Optati pentru un albastru viu, puternic, in combinatie cu alb mult, mov si galben. Creati tot felul de modele din mozaic si veti avea ca rezultat un plantator vizibil de la mare distanta…placut vederii.

sursa foto