Plante si tuburi PVC – idei pentru proiecte care fura privirile

Daca aveti o curte mica unde nu puteti sa va amenajati straturi clasice de legume si flori atunci puteti sa optati pentru o gradina verticala. Aceste gradini se se pot amenaja atat in spatiile inguste cat si la limita proprietatilor in apropierea zidurilor sau gardurilor. Pe langa avantajul unei mai bune utilizari a spatiului disponibil, gradinile verticale de flori si plante decorative pot sa reprezinte adevarate decoratiuni curte sau terasa. Tevile din PVC se utilizeaza de mult timp in lucrarile de constructii si amenajari interioare sau exterioare, insa si in proiectele DIY.

Gradini verticale din tevi PVC

 

GALERIE POZEPrincipalele avantaje ale utilizarii tevilor din PVC sunt costurile reduse si taierea si gaurirea usoara, fiind ideale pentru amenajarea unei gradini verticale. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu gradini verticale din tevi din PVC care speram sa va placa si sa va inspire.

Tevile din PVC pot sa aiba grosimi diferite, astfel ca se pot folosi pentru amenajarea unei mari varietati de gradini verticale. Cel mai simplu mod de amenajarea a unei gradini verticale implica utilizarea unei tevi groase din PVC care se infinge in pamant. Teava trebuie gaurita la distante de 15-20 cm, orificiile fiind utilizate pentru plantarea florilor, legumelor sau a altor plante decorative.

Recomandare: Gardurile din PVC – care sunt avantajele lor

O alta solutie pentru amenajarea unei gradini verticale este folosirea unor sarme pentru agatarea unor tevi din PVC de dimensiuni egale. Pentru ca gradina sa aiba un design mai interesant puteti sa vopsiti tevile in culori diferite care sa se potriveasca cu amenajarea exterioara a curtii sau gradinii. Aceasta gradina verticala este o solutie excelenta pentru decorarea unor garduri sau ziduri anoste sau chiar pentru crearea unor paravane pentru terase. Daca spatiul nu este expus la foarte multa lumina puteti opta pentru o gradina din plante suculente iar daca este un spatiu luminos, puteti alege legume, flori sau plante aromatice.

Vezi si: Proiecte DYI pentru curte si gradina din tevi PVC

O teava din PVC taiata in doua pe lungime poate sa devina o jardiniera foarte buna care poate sa decoreze un zid simplu de terasa. Folositi mai multe astfel de jardiniere amplasate una deasupra celeilalte si veti avea o gradina verticala cu flori multicolore sau cu plante decorative deosebite.

Vezi si: 24 de modele de garduri pentru curti cu adevarat unice

Speram ca vi s-au parut interesante aceste fotografii cu gradini verticale din tevi din PVC si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza proiectele DIY pentru case si gradini.

Sursa foto