Plante care vin de hac mustelor si tantarilor -Solutii naturale pentru o locuinta mai sanatoasa

Natura ne sare in ajutor când vine vorba de țânțari și, in-afară de metoda clasică de a pune plasă la geamuri, există și soluții naturale și chiar plăcute. De exemplu, sunt plante care au hac de cojocul intrușilor și care răspândesc in cameră parfum plăcut, in acelaș timp. Țânțarii odată cu căldura verii nu vor da inapoi să ne deranjeze, să ne bâzâie prin cameră și chiar să-i afecteze pe cei mici,lăsându-le pe piele zeci de bubițe. Și haideți să nu apelăm din start la insecticide; mai ales dacă aveți copii sunt destul de periculoase.

 

GALERIE FOTO

 

 



Mai intâi, apelați la metode mai blânde, cum ar fi plantele care alungă țânțarii. Tocmai de aceea venim in ajutorul dumneavoastră cu câteva sfaturi utile, sfaturi privind plantele ce le puteți adăposti in dormitor și veți ține țânțarii la distanță:

Frunzele de nuc – un mănuchi de frunze rupte din nuc este suficient pentru a pune la fugă țânțarii. De aici și vorba aceea că in jurul unui nuc nu cresc prea multe.

Recomandare: Aceste îngrășăminte făcute în casă vor „învia” și plantele pe care le credeai deja pierdute! Trebuie doar să …;

Citronella, o plantă crescută pe lângă casele oamenilor are o aromă foarte puternică și alungă țânțarii. Din citronella se poate face și un amenstec de frunze măcinate cu apă și alcool. Se va ține la macerat șapte zile și se va agita zilnic. Mare atenție că pătează! Poate fi crescută și-n vase de pământ, in casă.

Menta are, de asemenea, o aromă foarte puternică și, la fel ca și citronella, poate fi crescută in curtea casei sau in ghiveci. Este tot o plantă care intoarce din drum țânțarii.

Rozmarinul. Este tot o plantă aromată și sfatul nostru este că poate fi crescută și-n casă, mai ales că este utilă in prepararea unor mâncăruri. Deci, câteva frunze de rozmarim in dormitor țin departe intrușii.

Cimbrul este tot o plantă utilă in bucătărie, cu aromă puternică și care indepărtează țânțarii.

Busuiocul. La fel ca și rozmarinul, ține insectele la distanță, iar aroma sa este plăcută in incăpere. In plus, busuiocul elimină oxigen in incăpere 20 de ore pe zi și absoarbe toxinele din cameră.

Citeste si: Iata 15 tipuri de flori perene – Cu ele iti vei transforma gradina intr-un mic paradis!

O barieră in calea insectelor nedorite o reprezintă gălbenelele. Gălbenelele cresc la tot pasul, iar nu multă lume știe că ele conțin o substanță folosită și-n compoziția sprayurilor impotriva țânțarilor. In plus, ca și aspect, gălbenele sunt plăcute la vedere.

Cine suportă usturoiul nu va ezita să-l adică și-n cameră. Acolo, câțiva căței la geamuri, in ghiveci…Există studii conform cărora țânțarii nu se arată deranjați dacă o persoană a consumat usturoi. In schimb, dacă puneți usturoi prin cameră, pe la ferestre, lucrurile se schimbă. Sigur se vor mai gândi dacă acționează sau nu.

Muscatele. Cine nu are la țară mușcate? Iar la oral pot fi crescute in ghivece foarte ușor. Nu sunt deloc pretențioase și arată și bine. Deci un ghiveci cu mușcate va veni de hac țânțarilor.

Cu lavanda dați lovitura. Poate fi cultivată in curtea casei și știm cu toții ce arome are și poate fi răspândită și-n casă, prin coșulețe. astfel, vă veți alege și cu o plantație de lavandă și veți indepărta și intrușii.

Colorate foarte frumos, cu tonuri aprinse, crăițele au mai multe beneficii. ele pot fi crescute și-n grădină și-n ghivece. Mirosul lor pătrunzător alungă țânțarii, iar cel mai ințelep e să le amplasați pe la geamuri, uși, balcon sau și pe terasă. Dacă le aveți in grădină, ca și sfat, țineți minte: crăițele au rolul de a indepărta dăunătorii roșiilor și vinetelor.

Recomandare: Cum sa ai flori mai mari si mai dese la muscate

Dafinul se află pe lista plantelor care alungă insectele de tot felul. Are o aromă puternică și tocmai de aceea e util nu doar pentru savoarea preparatelor culinare. Alungă muștele, moliile, gândacii și șoarecii din cămară, fluturii din cereale, făină, dar și țânțarii. pe timp de vară, dafinul poate fi crescut in grădină, dar iarna trebuie băgat in casă, la căldură. Frunzele pot fi uscate și puse in săculeți amplasați in diverse colțuri ale camerei sau prin bucătării.

Iedera suedeză. Se inmulțește foarte ușor și stă bine atât in grădină, cât și-n ghivece atârnate.

Roinița face parte din familia mentei. Are un miros asemănător cu lămâia și menta. Esteadevărat că atrage fluturii și albinele, dar respinge țânțarii. Plantată in grădină se va extinde foarte mult.

Citeste si: Orhideea, totul despre îngrijire , o înflorire bogată și mai ales rețeta înmulțirii

Scorțișoara este foarte aromată și alungă din start țânțarii. Se pune puțină scorțișoară in apă fierbinte și vasul va fi așezat aproape de camera unde dormiți sau de sufragerie.

Cuișoare. La fel de aromate, pot fi o soluție optimă de indepărtare a țânțarilor. Fie se pun câteva cuișoare pe un tavă și se dă foc, fumul alungând țânțarii, fie se pun in săculețiși se atțrnă pe la uși.

Pufuletul. E o plantă foarte frumoasă, cu flori albastre, se inrudește cu floarea-soarelui și ține la distanță țânțarii.

Iata si: Decoratiuni minunate de gradina din colivii decorative si flori

Urzica. E bună in bucătărie și chiar dacă nu are un aspect plăcut, poate, intr-un colț al grădinii, o puteți lăsa in voia sorții. Alungă sigur țânțarii.

Cătușica/iarba mâței. Este preferata pisicilor, dar chiar și așa, in zona unde va fi plantată nu vor trece țânțarii.

Alte flori ceresping insectele sunt: petuniile – țin la distanță țânțarii și alte insecte (pot fi plantate in grădină sau in ghiveci, pe pervazul ferestrei); crizantemele, Condurul-Doamnei, eucaliptul, datorită uleiurilor volatile, piperul negru, iasomie, aloe vera.

Efectul acestor plante prezentate de noi a fost testat și multe dintre ele pot fi plantate nu doar in grădină, ci și-n vase și ținute in casă. In cazul unora nu vă așteptați la cine știe ce miracole; sunt plante de care țânțarii nu se apropie, dar bâzâie prin zonă și plante in zona cărora nu vezi niciun țânțar. După cum s-a putut constata, sunt și plante al căror efect e mai bun prin realizarea unor soluții: plante aromatice, apă fierbinte și alcool.

Și mai gândiți-vă la un lucru:multe din aceste plante au plantfost folosite in acest scop cu mii de ani in urmă, inaintea apariției chimicalelor. Pot da efect sigur dacă păstrate in vase se găsesc prin toate camerele, in săculeți pe la uși, dulapuri.

sursa foto