Piatra decorativa este un material ieftin si ideal pentru decorarea gradinii

Amenajarea gradinilor nu este o activitatea foarte usoara mai ales daca doriti sa obtineti un decor original si elegant. Exista numeroase optiuni si materiale pe care le puteti utiliza, iar pietrele si pietrisul colorat sunt unele din cele mai bune optiuni. Avantajele pietrisului sunt costurile mai reduse, formele si dimensiunile diversificate si garam variata de culori. Pietrisul colorat poate sa fie utilizat atat pentru amenajarea spatiilor mici dintre garduri si terase cat si pentru curtile mai mari care cu gazon sau cu plante decorative.

 

Amenajare spatii verzi cu pietris

 

 

GALERIE POZE

 In continuare veti gasi o colectie de fotografii cu gradini superbe amenajate cu pietris colorat care speram sa va placa si sa va inspire.

Asa cum spunem si anterior, pietrisul colorat poate sa fie utilizat atat pentru amenajarea unor spatii mici de langa garduri, ziduri sau terase cat si pentru marginirea aleilor sau pentru crearea unor decoratiuni in gradina. Pietrisul colorat se poate asocia cu o varietate mare de materiale precum lemn, piatra ciment, sau mulci de lemn de diferite culori. In plus, pietrele si pietrisul alb creaza un contrast interesant cu gazonul, contribuind astfel al crearea unui decor incantator in gradina.

Citeste si: Folosirea pietrisului decorativ in decorarea gradinii – idei interesante

Spatiile din apropierea teraselor placate cu pavele, piatra, lemn sau gresie pot fi acoperite cu pietris alb sau negru sau chiar cu o combinatie dintre aceste culori. Spatiul cu arbusti din fata casei poate fi acoperit cu pietris alb, la fel ca si terenul din apropierea spatiului de relaxare cu banci din gradina. O decoratiuni minunata poate fi creata folosind pietris alb, sau albastru, mulci de lemn rosu si plante decorative cu diferite nuante de verde. Straturile cu flori colorate pot fi scoase in evidenta daca la marginiri cu pietris de culoare alba la fel ca si rondurile cu flori aflate la intersectia aleilor din gradina.

Vezi si: Alei de gradina –30 de fotografii care te vor unge la suflet. Preferata mea este cea din caramida.

Odata cu venirea toamnei gazonul si florile se usuca asa ca puteti sa schimbati decorul gradinii cu ajutorul pietrisului colorat. Un astfel de decor colorat va fi mult mai elegant in comparatie cu alte gradini anoste si cu siguranta va fi apreciat. In plus, pietrisul nu necesita o ingrijire speciala, astfel ca va putea sa fie folosit pana in primavara sau pe tot parcursul anului.

Recomandare: Cum sa creezi impresia de mai mult spatiu in gradina

Speram ca vi s-au parut interesante aceste fotografii cu gradini amenajate cu pietris colorat si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe Facebook sau Instagram care apreciaza decorurile exterioare frumoase si originale.

Sursa foto