Pergole de lemn pentru terase si gradini – fotografii superbe pe care trebuie sa le vedeti

Zonele de relaxare trebuie amenajate in orice gradina iar cel mai simplu mod este folosirea pergolelor. Acestea sunt constructii usoare din lemn cu diverse forme care se pot construi pe terase sau in gradini. Pergolele moderne pot avea acoperis retractabil din diverse materiale impermeabile iar cele clasice pot fi acoperite cu plante si flori agatatoare. Sub aceste pergole puteti amenaja diferite spatii pentru servirea mesei, pentru odihna sau pentru relaxare atat pe percursul zilei cat si in serile cu vreme frumoasa. In continuare va prezentam cateva idei pentru amenajarea unor pergole deosebite pentru terasa sau gradina care speram sa va impresioneze.

Pergola arcuita

 

GALERIE POZEPergolele de gradina sunt constructii deschise si au de obicei forma patrata sau dreptunghiulara. Exista insa si designuri interesante de pergole cu forme arcuite sau patrate care sunt semi deschise. Pergolele de terasa au mai putini stalpi si se sprijina si de acoperisul casei. Indiferent de tipul de pergola, mobilierul este foarte important. Astfel, pentru a crea un spatiu de relaxare aveti nevoie de canapele si fotolii confortabile iar pentru servirea mesei trebuie sa folositi mese cu scaune sau banci. Puteti sa decorati pergolele cu perdele transparente de diferite culori, cu vase de flori sau cu obiecte decorative care se potrivesc cu mobilierul. Nu uitati de felinare, spoturi sau suporturi de lumanari pentru a va putea bucura de aceste spatii si in serile de vara.

Speram ca ati fost placut impresionati de aceste fotografii cu pergole de terasa si gradina si ca le veti deistribui prietenilor vostri pe retelele de socializare.

Sursa foto