Invata cum sa faci un strat inaltat pentru gradina cu bancute – proiect super frumos cu tutorial VIDEO!!!!

Pentru astazi am gasit un proiect de gradina tare interesant. Dureaza cam jumatate de zi constructia lui si transforma gradinaritul in ceva mult mai usor si mai interesant. De-a lungul timpului am observat ca anumite idei au mai mult succes decat altele. Din aceasta categorie fac parte si straturile inaltate sau paturile de gradina. Astazi vreau sa va arat cum va puteti construi un strat inaltat, mult mai inalt decat majoritatea, care are in jur bancute pe care se poate sta atunci cand plantezi, jumulesti buruienile sau culegi recolta.

Pat inaltat de gradina cu bancuta

GALERIE FOTOEste foarte bun pentru gradinarii mai in varsta , dar si pentru cei care au probleme cu genunchii sau spatele sau pur si simplu pentru toti cei care doresc in gradina lucruri atractive , stilate si unice.

Vezi si: Gradini inaltate in spirala – etapele de construire

Inainte de a va apuca de lucru doresc sa va dau cateva sfaturi necesare constructiei:

Taiati scandurile singuri sau daca nu va pricepeti sau nu aveti uneltele necesare puteti cumpara scanduri gata taiate de la un magazin de bricolaj.

Alegeti un loc plan pentru a amplasa statul inaltat dar si un loc in gradina care se dreneaza bine si care beneficiaza de soare cel putin 6-8 ore pe zi.

Citeste si: Straturi inaltate in spirala – idei inspirationale cu multe fotografii

Pentru a preveni aparitia buruienilor acoperiti pamantul din interiorul stratului cu ziare sau panza speciala, dupa care umpleti stratul cu pamant de calitate special pentru straturile inaltate. Aveti grija sa fertilizati legumele sau ierburile pentru a va asigura ca acestea beneficiaza de toti nutrientii necesari, asigurandu-va o recolta bogata.

Printre materialele necesare se numara: 1 bucata de scandura cu dimensiunile 5 x 5 x 20 cm, 3 bucati de scandura cu dimensiuni 5 x 10 x 20, 8 bucati de scandura cu dimensiunile 5 x 15 x 20, 2 bucati de candura de 5 x 20 x 20 cm, suruburi pentru terase din lemn 5×50 mm si 10 x 60 mm.

Recomandare: Gradini cu straturi inaltate sau gradinile romane – 15 idei ingenioase

Uneltele necesare sunt: fierastrau circular, surubelnita , clesti, echer, ruleta.

Va invit sa vedeti video-ul de mai jos pentru a invata cum sa construiti un astfel de pat inaltat. Spor la treaba!!!

legume

sursa foto