Inspiratie: amenajarea curtii folosind piatra de rau – CE DE IDEI MINUNATE!!!!

Daca doriti sa amenajati curtea si gradina in stil rustic atunci va trebui sa folositi materiale precum piatra de rau pentru amenajare si decoratiuni. Piatra de rau este un material versatil care nu este foarte costisitor si care are o rezistenta buna atat la fluctuatii de temperatura cat si la diferite actiuni mecanice. In plus, poate sa aiba diverse nuante de gri, crem sau maro care pot fi folosite in diferite combinatii pentru crearea unor decoruri naturle in gradina. In continuare veti gasi o colectie de fotografii cu amenajari si decoratiuni din pietre de rau pentru curte si gradina din care se vor putea inspira persoanele care vor sa-si amenajeze gradina in stil rustic.

 

Gratar si masa placate cu piatra de rau

 

GALERIE POZE

 Piatra de rau poate sa fie folosita pentru diverse proiecte de amenajare sau decorare a curtii sau gradinii. Daca aveti un gratar din caramida cu o masa de ciment pe terasa, puteti sa le placati cu piatra de rau pentru a le da un aspect rustic. O alta solutie de utilizare a pietrelor de rau este placarea zidurilor de la limita proprietatii sau a celor care delimiteaza anumite spatii din gradina.

Recomandare: Cascade de gradina din piatra –  hai sa vezi ce de modele frumoase!

Pietrele de rau sunt ideale si pentru placarea si decorarea unor cascade, iazuri sau mici lacuri de gradina, contribuind la aspectul realist al acestor amenajari. Daca aveti o gradina in panta si doriti sa o amenajati intr-un mod mai deosebit puteti sa amenajati straturi inaltate pentru flori pe care sa le placati cu piatra de rau.

Vezi si: Ghivece de flori confectionate din ciment sau piatra – modele interesante

Inlocuirea bordurilor de pe marginea aleilor din gradina cu pietre de rau sau amenajarea unor ronduri si straturi de flori cu ajutorul acestor pietre sunt alte idei de utilizare a pietrelor de rau in amenajarile din gradina. Pietrele de rau ofera o aderenta buna chiar si atunci cand sunt umede, fiind ideale si pentru placarea aleilor de gradina. Alegeti pietre netede si late pentru ca aleea sa ofere un acces confortabil chiar si copiilor sau persoanelor mai in varsta.

Recomandare: Alei de gradina –30 de fotografii care te vor unge la suflet. Preferata mea este cea din caramida.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu decoratiuni inedite in stil rustic din piatra de rau si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza acest stil de amenajare.

Sursa foto