Iluminarea gradinilor – fotografii si idei creative

Iluminarea gradinilor este foarte importanta atat din punct de vedere practic cat si estetic. Astfel, sistemul de iluminat faciliteaza accesul pe aleile din gradinile din jurul casei pe parcursul noptii sau in dupa-amiezile intunecoase de iarna. Iluminatul este folosit si pentru spatiile de relaxare pentru a va putea destinde cu familia sau prietenii atunci cand vremea este frumoasa. In plus sistemul de iluminat exterior  pune in valoare si diferitele decoratiuni si ornamente de gradina pentru a va putea bucura de frumusetea lor si noaptea. In continuare va prezentam cateva fotografii cu sisteme interesante de iluminare pentru gradini care speram sa va impresioneze.

Lumini terasa

 

 

GALERIE POZEPentru iluminarea teraselor si gradinilor exista o multitudine de solutii interesante si creative. Astfel, puteti pune spoturi in aleile gradinii, pe garduri sau pe zidurile teraselor. Daca aveti o piscina, cascada sau un rau asigurati-va ca le scoateti in evidenta folosind un sistem de iluminat special. O alta solutie este folosirea felinarelor sau corpuri de iluminat cu diferite forme si culori. Aceste felinare pot fi alimentate la reteaua de energie electrica sau pot fi felinare solare cu led. Alte sisteme ingenioase de iluminare pot fi si suporturi pentru flori astfel incat sa reprezinte si o decoratiune pe timpul zilei. Luminile pentru gradina pot avea diverse culori, de la alb si galben, pana la albastru sau verde. Intensitatea luminilor trebuie reglata pentru a nu fi prea suparatoare dar nici prea slaba.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu sisteme de iluminat pentru gradini si ca v-ati salvat cateva idei pentru o viitoare amenajare.

Sursa foto