Idei pentru pavat curtea – idei de amenajari superbe pe care le poti face si tu

Terasa si gradina sunt spatiile in care petrecem foarte mult timp atunci cand vremea este frumoasa de aceea amenajarea acestora este foarte importanta. Pavarea spatiilor de relaxare si a aleilor trebuia sa ia in considerare atat aspectul estetic si si cel practic, pentru a va oferi confortul sporit pe care il doriti. Astfel aceste spatii trebuie sa ofere un acces usor pentru trafic si sa ofere aderenta chiar si in zilele ploioase sau cu temperaturi mai scazute. In continuare va prezentam cateva idei pentru pavarea curtilor si gradinilor din care speram ca va veti putea inspira.

Terasa pavata

GALERIE POZECele mai folosite materiale pentru pavarea teraselor si aleilor din gradina sunt pietrele, pietrisul gresia sau lemnul. Lemnul este adesea folosit pentru a face podele pentru terasele situate in apropierea caselor, in timp de piatra naturala si gresia se folosesc mai mult la alei. Materialele pot fi insa si combinate pentru a crea diferite modele sau contraste. Astfel, o amenajare moderna poate combina gresia cu pietrisul de alb sau negru iar o amenajare rustica poate combina piatra naturala cu mulciul de lemn. Combinatiile de pavaj cu gazon sau iarba sunt foarte interesante, mai ales daca creati diferite modele si forme. Aleile largi vor da impresia ca aveti o gradina mai mare decat este in realitate. Amenajarea teraselor sau aleilor nu trebuie sa fie foarte costisitoare, iar daca aveti un buget redus puteti incerca sa refolositi unele materiale precum caramizi sau bucati de lemn.

Speram ca aceste fotografii vi s-au parut interesante si ca vor fi o buna sursa de inspiratie pentru amenajarile pe care urmeaza sa le faceti.

Sursa foto