Idei pentru gradina de legume de pe langa casa ta

Legumele sunt foarte importante pentru o alimentatie sanatoasa. Acestea contin numeroase vitamine, minerale si chiar proteine care ne ajuta sa ducem un stil de viata sanatos. Astazi insa, tot mai multe legume sunt stropite cu diferite substante chimice si ingrasaminte care ne pot imbolnavi. Pentru a fi siguri ca legumele pe care le consumam sunt bio, cel mai bine este sa le cultivam in gradinile proprii. Chiar daca nu aveti o gradina de mari dimensiuni puteti amenaja cu siguranta un strat unde sa va cresteti legumele preferate. In continuare va prezentam o colectie de fotografii gradini frumoase cu legume care speram sa va inspire.

Gradina cu bostani

GALERIE POZE

 Cultivarea legumelor nu necesita foarte multe cunostinte, multe lucruri putand sa le invatati din propria experienta. Inainte sa cultivati legume in gradina dumneavoastra ar trebui sa faceti o analiza a solului pentru a sti ce soiuri se vor putea cultiva. Apoi alegeti legumele care va plac si pregatiti-va rasadurile. Unele legume pot fi culese de mai multe ori pe an, in timp ce altele se culeg doar toamna. Legumele pot fi plantate chiar si in vase de dimensiuni mai mari pe care le puteti pune atat in gradina cat si pe terase. Un mod interesant de crestere a legumelor sunt straturile inaltate. Acestea pot fi din lemn, caramida sau ciment si pot avea diverse forme si dimensiuni pentru a se adapta terenului pe care il aveti la dispozitie.

Vezi si: Cresterea capsunilor in ghiveci Р idei ingenioase de suporturi pe care le puteti face singuri

Speram ca ati fost placut impresionati de aceste fotografii cu gradini de legume si ca veti incerca sa cultivati si voi legumele care va plac.

Sursa foto