14 idei noi si creative pentru a refolosi paletii din lemn

Sa te ocupi in timpul liber de bricolaj si sa pui in aplicare fel de fel de idei poate fi interesant, mai ales ca tot ceea ce vei face nu va fi doar util, dar va purta si amprenta ta personala. La baza tuturor realizarilor se afla paletii, lemn reutilizat, finisat sau nu, tocmai bun in gospodarie. Iata cele mai cool idei culese de noi:

 

GALERIE FOTOPlantatoare din paleti

Mai multe scanduri vor ajuta la crearea unui plantator rustic, in care veti pune compost si flori colorate. Realizati un plantator cu tablie, in spate, tot din paleti, dar de data aceasta cu spatii dintre ele. Va arata minunat in fata casei sau in curtea din spate. Poate sta frumos si in laterala cararii ce duce catre gradina sau casa. Lasati paletii in culoarea lor naturala, adica nefinisati.

Mobilier din paleti pentru servit masa

Daca dispuneti de o punte, o terasa deschisa ideal ar fi sa folositi paletii la mobilier. Puteti creea o masa lunga, din paleti, dar si bancute. Paletii vor fi fixati pe suporturi din fier sau lemn, cu picior, si veti avea bancute ideale si rustice. Lipseste montarea gratarului si iata cum ati creat din paleti un loc pentru servit masa. Puteti opta si pentru o umbrela supradimensionala, ideala in caz de soare puternic sau ploaie.

Balansoarul din gradina

Paletii sunt potriviti pentru crearea unui balansoar, cea mai buna idee de relaxare in gradina. Fixati sforile de ramurile solide ale unui copac sau de un suport trainic, chiar in mijlocul gradinii, pentru o vedere minunata. Si ideal ar fi sa optati pentru un balansoar cat mai lat, asemeni unui pat, pe care-l amenajati cu paturi, saltea, perne si…gata siesta. Nimic nu e mai placut decat sa stai tolanit pe un balansoar foarte confortabil, in mijlocul naturii.

Iata si: Balansoare si leagane pentru verande si terase – fotografii inspirationale

Bancheta pentru relaxare

O bancheta cu spatar poate fi o solutie de relaxare. O puteti amplasa pe puntea casei, veranda sau in gradina. In plus, veti recicla si lemnele pe care oricum nu stiati la ce sa le folositi. Paletii suprapusi, vopsiti, vor duce la o bancheta minunata, pe care o amenajati cu perne decorative, viu colorate pentru o stare de bine. Prin suprapunerea paletilor se pot crea si spatii libere, tocmai bune pentru depozitarea unor lucruri.

Banc de lucru in mijlocul naturii

Cand este frumos afara si nu aveti chef de tolanit, ci de putina activitate, va puteti amenaja un banc de lucru chiar in gradina. Creati din paleti finisati blatul unei mese de lucru, iar suportul va fi realizat fie din fier, fie din lemn. Puteti opta pentru un suport din fier, vopsit, pe care, pentru un adevarat efect, il umpleti cu pietre de diferite dimensiuni. Iata o masa tocmai buna de lucru: cu blat din paleti si baza din fier umpluta cu roci. Creati pe post de scaune tabureti din lemn: cuburi din lemn, goale in interior, vopsite la alegere.

Recomandare: Proiecte practice pentru terasa si gradina- potrivite pentru orice anotimp

Evenimentele, tocmai ce sunt semnalizate

In cazul in care veti organiza anumite evenimente in curtea casei: nunti, botezuri, zile de nastere, ar fi interesant sa le semnalizati inca de la intrarea in gospodarie. Fixati, cu ajutorul paletilor, un stalp din lemn cu tablite din paleti, in apropierea portii, pe care veti nota evenimentul si o sageata catre directia unde are loc.

Barul de pe terasa, punctul forte al distractiei

Pe terasa sau punte, in cazul in care ati amenajat un loc tocmai bun de gratar, ar merge perfect si un bar. Si daca tot aveti bucati de paleti cu care nu stiti ce sa faceti, haideti la un bricolaj. Creati din paleti un bar inalt, solid, pe care-l veti vopsi intr-o nuanta inchisa. Blatul poate fi chiar lacuit.

Iata sapte idei cool din paleti pentru amenajarea spatiilor libere din gospodarie. Vor folosi la confort, relaxare, dar ajuta si la reutilizarea lemnului reciclat. Tot ce ramane e: spor la munca!

sursa poze