Idei interesante pentru amenajarea scarilor si treptelor din gradina si terasa

Gradinile si curtile in panta sunt mai greu de amenajat dar pot oferi peisaje cu adevarat incantatoare. Chiar daca lucrarile de amenajare sunt mai costisitoare, cu ajutorul unor straturi inaltate, a gabioanelor si a scarilor veti putea folosi fiecare colt de gradina. Scarile si treptele va vor oferi un acces facil in toate colturile din gradina dar vor reprezenta in acelasi timp si o decoratiune interesanta pentru aceasta. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu gradini cu scari si trepte amenajate frumos care speram sa fie pe placul vostru.

Scari gradina din lemn

 


GALERIE POZEScarile de gradina sunt mai putin formale ca cele interioare, deci nu trebuie sa respecte neaparat anumite masuratori stricte. Forma, dimensiunile si aspectul sunt la alegerea voastra. Puteti sa amenajati scari din piatra naturala sau lemn masiv pentru un aspect mai rustic sau din sau din ciment, marmura, granit sau blocuri de piatra pentru gradinile moderne. Scarile pot fi decorate cu diverse mozaicuri colorate pentru a reprezenta si o decoratiune pentru gradina sau terasa. Daca panta este prea abrupta, incercati sa amenajati scarile in zig-zag sau amplasati niste balustrade pe marginea scarilor. Aveti grija ca materialele folosite sa reziste la diferentele de temperaturi si sa ofere o buna aderenta chiar si atunci cand sunt ude. Folositi un sisteme de iluminare eficient pentru scari pentru a asigura accesul in siguranta si pe timpul noptii.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu gradini cu trepte si scari si ca le veti distribui si prietenilor sau amicilor vostri pe retelele de socializare.

 Sursa foto