Idei inovative pentru amenajarea gradinilor de legume

Amenajarea unei gradini de legume va poate ajuta sa aveti legume bio proaspete pe tot parcursul anului. In plus, veti petrece mai mult timp in aer liber ingrijind si udand legumele, ceea ce va va face sa va relaxati si sa eliminati strestul acumulat la serviciu. Daca aveti spatiu in gradina, profitati si cultivati-va singuri legumele, deoarece veti face economii legumele bio fiind mult mai costisitoare. Chiar daca aveti o gradina mica, acest lucru nu trebuie sa va impiedice sa aveti propria gradina de legume. Va vom prezenta in continuare cateva idei pentru amenajarea gradinilor de legume de diferite dimensiuni care speram sa va inspire si sa va motiveze sa amenajati propria gradina.

Straturi inaltate cu legume

GALERIE POZE 1. Folositi diferite vase din tabla sau email pentru a cultiva legumele si lasati o carare de acces intre ele.
 2. Daca veti planta castraveti, fasole sau pepeni puteti amenaja straturi inaltate din lemn cu suporturi de sarma pentru a le permite acestor legume sa se dezvolte
 3. Gradinile in spirala sunt perfecte pentru spatiile mici, si reprezinta si un decor minunat si unic. Folositi pietre, caramizi, sau chiar sticle pentru amenajarea acestor straturi.
 4. Folositi pietre de diferite marimi pentru a crea straturi inaltate pentru legume, protejandu-le astfel de daunatori
 5. Straturile inaltate in forma de U sunt un alt mod eficient de a amenaja o gradina de legume intr-un spatiu de mici dimensiuni
 6. Folositi araci, scarite sau suporturi pentru a le permite legumelor agatatoare sa creasca
 7. Folositi straturi inaltate pe terenurile in panta pentru a va amenaja gradinile cu legume. Amenajati si scari intre straturi pentru a avea un acces mai usor atunci cand udati sau ingrijiti legumele
 8. Straturile de legume inaltate din lemn sunt o alta solutie eleganta pentru amenajarea unei gradini de legume. Acestea pot fi dreptunghiulare, rotunde sau chiar in forma de stea. Puneti o scandura de lemn pe marginea straturilor pentru a crea o banca in mijlocul gradinii
 9. Amenajati straturi de legume din lemn si placati cararile cu caramida sau pavaj pentru a avea o gradina de legume frumoasa si atragatoare. Pietrisul sau mulciul de lemn de diferite culori poate fi o alta solutie pentru aleile dintre straturi.
 10. Amenajati straturi de legume pe terasele de din spatele casei daca nu sunt folosite. Acestea vor putea beneficia si de apa pluviala de pe acoperis astfel ca nu va trebui sa le udati prea des.
 11. Amenajati straturi inaltate de legume din caramizi sau BCA. Plantati flori pe margine pentru a infrumuseta aceste straturi.
 12. Amenajati un tunel pentru legumele si plantele agatatoare din gradina voastra. Veti obtine un minunat loc de relaxare la umbra unde va veti putea odihni in zilele de vara cu vreme caniculara.

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca veti folosi aceste idei pentru a va amenaja propria gradina de legume.

Sursa foto