Idei ingenioase pentru reciclarea cauciucurilor vechi si uzate

Cauciucurile masinilor pot sa fie folosite un anumit numar de ani, dupa care vor trebui schimbate cu altele noi sau resapate dar cu un grad mai redus de uzura. Cauciucurile vechi pot fi duse la centre speciale de colectare, insa de cele mai multe ori ajung sa ocupa spatii mari in garaje si magazii. Exista insa si situatii cand vedem anvelopele aruncate in paduri sau pe malul raurilor, poluand si creand un aspect deplorabil in aceste zone. Anvelopele vechi si uzate pot insa sa fie transformate in decoratiuni sau piese de mobilier pentru casa si gradina, in cadrul unor proiecte DIY. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii idei ingenioase de transformare a anvelopelor vechi care suntem convinsi ca va vor impresiona.

 

Taburete din cauciucuri

 

GALERIE POZE

 Oricine este pasionat de proiecte DIY a vazut probabil cel putin o decoratiune pentru gradina din anvelope uzate, insa ideile de transformare a cauciucurilor in piese de mobilier pentru case si terase sunt mai putin cunoscute. Astfel daca aveti mai multe anvelope la dispozitie veti putea sa faceti cateva scaune si o masuta de cafea pentru terasa sau mici taburete pentru hol pe care sa va asezati atunci cand va incaltati. Pentru mobilierul exterior veti putea folosi pe langa cauciucuri si impletuturi din sfoara de iuta care este mai rezstenta, iar taburetele sau fotoliile interioare veti putea utiliza tesaturi mai fine sau piele ecologica. Adaugati cateva pernute colorate pentru ca fotoliile si taburetele sa ofere un confort mai ridicat.

Citeste si: Transforma cauciucuri vechi in obiecte haioase pentru gradina ta – animalutele sunt cele mai dragute!!

In ceea ce priveste decoratiunile pentru gradina, cauciucurile sunt trasnformate cel mai adesea in jardiniere sau ghivece colorate cu flori. Puteti decora un gard simplu cu anvelope in care sa plantati flori sau plante decorative, sau puteti sa plantati cactusi sau alte plante suculente in cauciucuri si sa le agatati de plafonul verandei sau al terasei. Ghivecele de flori pot fi facute din cauciuri taiate si crestate pe margini, care apoi vor putea fi vopsite in culori cat mai vii. Un decor de gradina poate fi facut din cauciucri ingropate in pamant in care sa plantati flori sau plante decorative, iar unul pentru terasa se poate realiza din cauciucuri cu picioare mici din lemn in care sunt plantate flori de diferite culori.

Vezi si: Fantani rustice artizanale din cauciucuri vechi – proiecte DIY

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu piese de mobilier si decoratiuni din cauciucuri vechi si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza proiectele DIY care necesita obiecte, lucururi si componente reciclate.

Sursa foto