24 Idei incantatoare de design pentru gardul din curtea ta

Gardurile curtilor si gradinilor sunt montate pentru a proteja spatiile interioare de persoanele rauvoitoare sau de privirile indiscrete ale vecinilor sau trecatorilor. Majoritatea gardurilor si zidurilor care marginesc proprietatile sunt insa simple si anoste astfel ca ajung sa influenteze in mod negativ decorul exterior. De aceea, este important sa incercati sa le scoateti din anonimat si sa le transformati in adevarate decoratiuni pentru gradina. Exista o multitudine de idei pe care le puteti folosi pentru decorarea gardurilor din curti si gradini, iar in continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu cele mai reusite dintre acestea.

 

Gard decorat cu fluturi rosii

GALERIE POZEPentru decorarea gardurilor din gradini si curti nu aveti nevoie de un buget mare, putand sa folositi inclusiv obiecte vechi sau pe care le-ati dezansamblat. Una din cele mai simple solutii disponibile este agatarea ghivecelor de flori sau plante decorative pentru decorarea gardului. Acestea vor putea fi agatate direct de gard sau zid sau vor putea fi puse inĀ  diferite suporturi prin care sa creati mici gradini verticale.

Vezi si: Gradini verticale de vis asa cum nu ati mai vazut

Decorarea gardurilor se va mai putea face cu ajutorul unor oglinzi sau a unor rame foto de diferite marimi si culori. Puteti crea decoratiuni in forme de flori si din capace mai mari precum cele de la roti dar si din farfurii mai vechi pe care nu le mai folositi. Daca aveti copii puteti sa puneti pe gard o tabla neagra de scris pe care cei mici o vor putea folosi pentru a scrie sau a desena. Pictarea pe gard a unor persoaneje din desenele animate preferate de copii poate sa fie o alta solutie pentru a transforma intreaga gradina intr-un spatiu vesel si primitor.

Citeste si: 24 de modele de garduri pentru curti cu adevarat unice

Decoratiunile din lemn in forma de fluturi, libelule sau pasari sau casutele pentru pasarele vor putea de asemenea sa fie folosite pentru infrumusetarea gardurilor din curte. Mesajele motivationale, borcanele cu flori uscate sau pietricelele colorate sunt alte solutii ingenioase de decorare a gardurilor care marginesc curtile. Odata ce ati finalizat decorarea puteti amenaja un mic spatiu de relaxare in apropierea gardului pentru a putea sa va bucurati de acest decor. Prin aceste decoratiuni gardul se va transforma dintr-un element anost al gradinii in unul din punctele de atractie atat pentru copii cat si pentru adulti.

Recomandare: Gardurile din PVC – care sunt avantajele lor

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu idei de decorare a gardurilor din curti si gradini si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe retelele de socializare care apreciaza amenajarile originale si interesante.

Sursa foto