Idei deosebite pentru amenajarea unor ziduri de sprijin in gradina

Vremea frumoasa ne imbie sa petrecem mai mult timp in aer liber, putand astfel sa lucram la diferite proiecte de amenajare din curte sau gradina. Zidurile de sprijin sunt o decoratiune foarte interesante putand schimba dinamica oricarui spatiu. Un astfel de zid poate fi necesar unei gradini sau curti daca aceasta se afla situata pe o panta, zidul de sprijin fixand solul si oferind mai mult spatiu proprietatii dumneavoastra. In continuare va prezentam cateva idei pentru amenajarea unui zid de sprijin in gradini pe care puteti sa incercati sa le faceti singuri.

Zid de sprijin inalt din lemn

 


GALERIE POZEZidul de sprijin trebuie sa fie o constructie solida care poate fi facuta din ciment, gabioane, piatra, lemn sau caramida. Chiar si diferite obiecte reciclate precum anvelope de diferite dimensiuni pot fi folosite pentru a amenaja un zid de sprijin. Indiferent de materialele din care este construit zidul acesta poate fi placat cu piatra naturala, cu placi de piatra sau cu caramida decorativa pentru a obtine decorul pe care vi-l doriti. Profitati de spatiul creat cu ajutorul zidului si amenajati un loc de relaxare cu banci sau chiar cu un foc de tabara decorativ. Puteti sa incorporati in zid diferite suporturi pentru flori sau plante decorative. sau arbusti si arbori mai mici. Daca panta este prea abrupta incercati sa amenajati scari de diferite dimensiuni pe care sa le placati cu lemn, piatra sau pavaje.

Vezi si: 14 decoruri de gradina deosebite cu plante, arbori si arbusti

Speram ca v-au fost de ajutor aceste idei de amenajarea a unui zid de sprijin pentru gradini si ca le veti pune in practica la o viitoare amenajare.

Sursa foto