Idei de mobilier DIY pentru terase si gradini unice

Amenajarea teraselor si gradinilor presupune de obicei costuri ridicate atat in ceea ce priveste peisagistica cat si pentru mobilierul exterior. Daca aveti un buget limitat puteti incerca amenajati spatii de relaxare folosind un mobilier DIY. Aceste proiecte presupun utilizarea unor obiecte sau materiale reciclate care pot fi procurate usor la preturi foarte mici si care se vor putea incadra cu usurinta atat in decorurile rustice cat si in cele contemporane sau moderne. In continuare va vom prezenta 10 idei de mobilier DIY pentru terase si gradini din care speram ca va veti putea inspira.

 

Masa din paleti din lemn

 

GALERIE POZE 1. Mobilier din paleti din lemn

Paletii din lemn sunt ieftini si pot fi transformati cu usurinta intr-o masa de mari dimensiuni sau intr-o canapea confortabila pentru terasa. Vopsiti mobilierul construit in culori cat mai vii pentru a crea un decor vesel si primitor.

Vezi si:Folosirea paletilor din lemn la amenajarea teraselor –  iata cateva idei unice pe care sa le folosesti

 1. Fotolii si masuta din lemn

Din lemnul paletilor veti putea sa construiti si fotolii confortabile si o masuta de cafea pe care sa le puneti intr-un spatiu umbrit unde sa va puteti servi cafeaua in diminetile frumoase de weekend.

Citeste si: Cum sa creezi impresia de mai mult spatiu in gradina

 1. Pat suspendat in aer liber

Ce poate fi mai placut decat sa va leganati intr-un pat suspendat de ramurile unui copac gros. Patul poate fi facut din paleti iar pentru confort puteti adauga o saltea si niste perne mari si colorate.

 1. Masuta de cafea pe terasa

O ladita din lemn poate sa fie transformata cu usurinta intr-o masuta de cafea cu spatii de depozitare pentru tacamuri sau pentru carti si reviste. Daca ii veti adauga patru roti o veti putea muta cu usurinta in alte spatii exterioare.

Vezi si: 10 seturi interesante de mobilier pentru terase si gradini

 1. Banca mobila pentru gradina

O banca care poate fi transportata rapid  in diferite zone din gradina este o idee cat se poate de ingenioasa. Nu aveti nevoie de cat de doua manere si de o roata mare pentru a transforma o banca simpla intr-una mobila.

 1. Banca cu lada pentru terasa

Bancile cu lada ofera spatii de depozitare excelente pentru perne, paturi si saltelele pe care le folositi pe terasa sau in gradina.

Recomandare: 24 de solutii practice pentru depozitare in gradina

 1. Decor pentru gard

O consola veche din lemn poate fi utilizata pentru crearea unei decoratiuni interesante pentru un gard simplu care margineste proprietatea.

 1. Pat pe terasa

Amenajati un mic pat pe terasa folosind scandurile obtinute in urma dezansamblarii unor piese de mobilier vechi. Utilizati o saltea confortabila si cateva perne pentru a-l transforma intr-un spatiu ideal pentru relaxare si siesta.

 1. Gradina verticala

Faceti cateva jardiniere din lemn si prindeti-le una peste cealalta sub forma unei scari pentru crearea unei gradini verticale cu flori si plante agatatoare.

Recomandare: Decoruri interioare cu gradini verticale – 15 idei incantatoare

 1. Scaun otoman pentru terasa

Un otoman confortabil poate sa fie facut dintr-un cauciuc vechi infasurat in sfoara groasa de iuta care este rezistenta la umezeala si fluctuatii de temperatura.

 1. Masuta de cafea pentru terasa

O masuta de cafea chic poate sa fie facuta din doua anvelope vechi si un blat rotund din sticla. Vopsiti cauciucurile in culori care sa se potriveasca cu decorul terasei.

Sursa foto