52 Idei de amenajari si decoratiuni pentru gradini japoneze

Designul gradinilor japoneze este plin de creativitate si culoare. Aceste gradini folosesc plante decorative cu un colorit deosebit, decoratiuni in stil japonez si cascade si lacuri cu poduri. Gradinile japoneze pot fi amenajate si ca o zona separata intr-un colt al gradinii dumneavostra, ca un spatiu de relaxare exotic. In acest colt de gradina veti putea sa meditati si sa eliminati stresul cotidian intr-o oaza de liniste si racoare.

 

 


GALERIE POZE

 Amenajarea unei astfel de gradini japoneze nu trebuie sa fie foarte costisitoare. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu gradini japoneze deosebite care va pot ajuta cu cateva idei de design.

Gradinile japoneze inseamna o multitudine de forme si culori. Pentru aceasta va trebui sa folositi cat mai multe elemnete naturale precum arbori si arbusti cu frunze rosiatice, pietre de diferite dimensiuni si amenajari cu pietris multicolor. Puteti amenaja straturi inaltate pe mai multe niveluri sau rauri si lacuri cu poduri in miniatura.

Iata si: Gradini rustice cu flori –  17 idei superbe pe care tocmai le-am descoperit

Arbustii pot fi tunsi in diverse forme circulare iar vasele cu bonsai pot sa completeze designul acestor gradini. Gradinile japoneze pot fi ingradite cu garduri mici din bambus, iar eventualele ziduri pot fi decorate cu cascade din piatra sau cu plante agatatoare sau decorative. Aveti grija ca orice elemente precum felinarele sau sistemul de iluminare sa se incadreze in peisaj si sa aiba un design cu elemente asiatice.

Speram ca aceste fotografii au fost o buna sursa de inspiratie pentru persoanele care indragesc cultura japoneza si doresc sa-si amenajeze o astfel de gradina.

Sursa foto