Idei de amenajari cu paravane de lemn – daca iti doresti un plus de design in gradina ta

Terasele devin spatiul preferat de relaxare pentru intreaga familie de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei. Pentru a putea sa va bucurati de vremea calduroasa va trebui insa sa va amenajati terasele si sa le transformati in spatii confortabile care sa va ofere si zone umbrite dar si intimitatea de care aveti nevoie.

Vezi si: Pergole interesante care ar putea infrumuseta orice gradina

Pentru aceasta puteti sa alegeti un paravan din lemn care sa margineasca terasa in cazul in care aceasta se afla in apropierea casei vecinului sau a unei cai de acces cu trafic intens.  In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu paravane din lemn pentru terase din care credem ca va veti putea inspira.

 

Paravan vopsit terasa

 

GALERIE POZE

 Paravanele din lemn nu sunt doar un mod de protejare a intimitatii ci reprezinta adevarate elemente decorative pentru terase. In plus, veti putea agata de un astfel de paravan mai multe ghivece de flori sau plante decorative pentru a infrumuseta decorul terasei. Paravanele pot fi si un excelent suport pentru plantele si flori agatatoare precum iedera, caprifoi, Bougainvillea sau trompeta cataratoare.

Citeste si: Amenajarea unei pergole de lemn – idei si fotografii inspirationale

Paravanele din lemn pot sa aiba diferite tipuri de modele si pot sa fie montate doar intr-unul din colturile terasei sau pe ambele laterale ale acesteia. Langa paravane puteti amenaja un spatiu de relaxare cu canapea, fotolii si o masuta de cafea unde va veti putea relaxa alaturi de familie sau prieteni departe de privirile curioase ale trecatorilor sau vecinilor. Pentru protejarea paravanului din lemn de umezeala si intemperii veti putea folosi lacuri cu diferite nuante sau vopsele in culori deschise care sa vina in completarea designului exterior al terasei.

Vezi si: Foisoare si pavilioane din lemn – fotografii pe care trebuie sa le vedeti – nr. 5 este exact ceea ce ne lipsea din gradina

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu paravane din lemn pentru terase si ca le veti distribui si amicilor vostri de pe Facebook sau Instagram care apreciaza amenajarile exterioare deosebite si cu bun gust.

Sursa foto