Idei de amenajare a unei bucatarii exterioare pe terasa sau in gradina

Vara este anotimpul in care puteti profita de vremea frumoasa pentru a petrece mai mult timp in aer liber pe terase sau in gradini alaturi de familie sau prieteni. Si cum mancarea preparata in aer liber are un gust mult mai bun, atunci va trebui sa va amenajati o mica bucatarie unde sa puteti prepara rapid diferite specialitati din carne si legume pentru invitatii vostri. O astfel de bucatarie poate sa fie doar un spatiu cu gratar si chiuveta sau poate fi complet utilata precum este cea din casa. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu bucatarii exterioare moderne si luxoase care cu siguranta va vor impresiona.

 

Bucatarie exterioara mare

 

GALERIE POZEO bucatarie exterioara poate sa fie amenajata atat pe terasa din apropierea casei cat si in gradina, intr-un foisor sau sub o pergola. Avantajul bucatariilor amenajate pe terasa este ca sunt mai usor de amenajat, utilitatile fiind mai usor de tras din casa. In plus, transferul alimentelor, bauturilor si tacamurilor se va face mult mai usor intr-o bucatarie amenajata pe terasa. Bucatariile din gradina sunt sunt mai costisitoare de amenajat insa vor oferi o priveliste mai frumoasa asupra gradinii.

Citeste si: Sfaturi practice pentru amenajarea unei bucatarii de vara

In functie de buget si spatiul disponibil, o bucatarie exterioara bine utilata va putea sa aiba atat un gratar si o chiuveta cat o plita si un mic frigider. Daca doriti puteti sa construiti si un cuptor pe lemne unde sa preparati si sa gatiti diferite feluri de mancare traditionale. Aparatele electrocasnice pentru bucatariile exterioare sunt mai scumpe deoarece vor trebui sa aiba o buna rezistenta la fluctuatii de temperaturi dar si la umezeala. Langa bucataria exterioara puteti amenaja un spatiu de relaxare cu canapele, fotolii sau sezlonguri dar si un spatiu pentru servirea preparatelor pe care le-ati pregatit in bucatarie.

Vezi si: 10 seturi interesante de mobilier pentru terase si gradini

Daca bucataria este amenajata intr-un foisor puteti sa-I adaugati si un semineu care sa incalzeasca atmonsfera in serile si noptile racoroase de vara. Pentru bucatariile amenajate in aer liber veti avea nevoie in schimb de umbrele mari care sa va protejeze de soare sau de ploile calde de vara. Sistemul de iluminare este foarte important in bucatariile exterioare deoarece va va putea oferi posibilitatea prepararii mancarurilor si dupa lasarea intunericului.

Speram ca vi s-au parut interesante aceste fotogradii cu bucatarii exterioare de lux si ca le veti distribui si prietenilor vostri care adora sa petreaca timp pe terase sau in gradini.

Sursa foto