Idei de amenajare a gradinilor pe spatii mici pe care trebuie sa le vedeti

Amenajarea spatiilor mici este dificila deoarece trebuie sa cautati diferite idei pentru a maximiza suprafetele pe care le aveti la dispozitie. Acelasi lucru este valabil si pentru gradinile de mici dimensiuni. Va trebui sa alegeti un mobilier exterior mai mic, suporturi de plante etajate sau alei mai inguste. In plus, avand in vedere ca plantele vor fi mai apropiate, trebuie sa cautati arbusti, plante decorative si flori care pot creste impreuna. Va vom prezenta asadar o colectie de fotografii cu gradini de mici dimensiuni cu o amenajare extraordinara.

 

Amenajare terasa si gradina mica

GALERIE POZE
Exista tot mai multe case in ziua de astazi care nu beneficiaza de o suprafata mare de teren unde se poate amenaja o gradina. Acest lucru inseamna ca va trebui sa profitati de orice spatiu si sa-l amenajati corespunzator. Orice alee, intrand sau terasa ingusta poate fi amenajata frumos si transformata intr-o gradina mica. Vezi si: Alei de gradina – 15 idei inspirationale. Chiar si unele spatii interioare precum holuri sau balcoane pot fi transformate in mici oaze de verdeata. Pentru spatiile prea mici pentru a amenaja un gazon, puteti crea decoruri din pietre colorate sau pietris. Vezi si: Folosirea pietrisului decorativ in decorarea gradinii – idei interesante. Decorati spatiile cu vase cu plante exotice, cactusi sau arbusti care nu necesita foarte multa lumina. Amenajati chiar si spatiile mici de langa ziduri sau garduri si decorati-le cu plante agatatoare, vase de flori sau fantani arteziene.

Speram ca ati fost impresionati de amenajarile acestor gradini mici si ca veti incerca si voi sa va amenajati spetiile nefolosite de pe terase, din curti sau chiar din interior.

Sursa foto