Idei de amenajare a gradinii pentru cei lenesi. Nu are nevoie de ingrijire, creste singura si este atat de frumoasa!

Exista multe persoane care locuiesc la casa si care au un program foarte incarcat astfel incat nu pot sa aloce foarte mult timp pentru ingrijirea gradinilor. Aceste persoane vor trebui astfel sa-si amenajeze gradina in asa fel incat activitatile de ingrijire si intretinere sa fie usoare si sa nu dureze foarte mult timp. Chiar daca aveti o gradina de mari dimensiuni trebuie sa stiti ca daca o veti amenaja corespunzator nu va trebui sa petreceti foarte mult timp pentru a o intretine. V-am pregatit in continuare cateva sfaturi si fotografii pentru amenajarea gradinilor care nu necesita multa ingrijire din care speram ca va veti putea inspira.

Amenajare gradina cu gazon si mulci de lemn

GALERIE POZECu cat o gradina nu are o amenajare foarte ordonata cu atat activitatile de intretinere vor fi mai reduse. Incercati sa inlocuiti straturile si rondurile de flori cu arbusti care isi schimba coloritul de la un antotimp la altul si care sunt mai usor de intretinut. Plantati arbusti precum Mahonia, Cotoneaster sau Potentilla si veti avea un peisaj multicolor din primavara pana toamna tarziu. O alta solutie este amenajarea unui mic covor cu flori precum margaretele care nu sunt foarte pretentioase. Veti avea astfel un loc de joaca minunat pentru copii care este si foarte usor de intretinut. O alta idee pe ca re o puteti aplica este sa plantati pe marginea aleilor diferite plante colorate care sunt potrivite pentru clima din Romania, astfel ca nu va trebui sa le udati sa sa le ingrijiti prea des. Plantati flori si plante decorative perene pe care nu va trebui sa le rasaditi in fiecare an. Macii, galbenelele sau albastrelele au flori foarte frumoase si cu nuante vii astfel ca vor reprezenta un decor deosebit de frumos pentru orice gradina.

Pentru amenajarea teraselor sau a spatiilor de relaxare puteti sa incercati folosirea unor garduri vii sau a unor arbusti care infloresc precum liliacul sau macesul care vor reprezenta un minunat decor natural. Folosirea unor aparate si ustensile moderne va poate ajuta sa reduceti timpul pe care il acordati intretinerii si ingrijirii gradinei. Astfel un trimmer modern, o motocoasa sau o masina de tuns gazonul electrica sau pe benzina va poate ajuta sa tundeti gazonul si arbustii mult mai repede. Poate cea mai simpla solutie pentru amenajarea unei gradini care nu va necesita multa ingrijire este crearea unui pesaj cu pietris, mulci de lemn sau pietre de rau. O astfel de amenajare nu numai ca este moderna si interesanta dar nu va necesita foarte multa intretinere pe tot parcursul anului. In plus, odata amenajata gradina nu va mai trebui sa cheltuiti alti bani timp de cativa ani.

Speram ca v-au placut aceste sfaturi practice si fotografii cu idei de amenajare a gradinilor care nu necesita multa ingrijire si ca le veti distribui si prietenilor vostri carora le plac astfel de idei inspirationale.

Sursa foto