20 idei de proiecte cu dopuri din plastic – Uite ce de lucruri utile poți crea cu ele

Oamenii sunt inventivi și din tot felul de lucruri, multe pe care le aruncam și nici nu ne gândeam că pot fi utile, se pot crea chestii interesante: utile, dar și decorative. Și iată că-n articolul de astăzi vorbim despre ce anume putem crea din dopurile de la sticlele de pet-uri. Și credeți-mă că-n acest caz nu vă puteți plânge că nu aveți.

GALERIE FOTOVreți un lucru util? Ce ziceți de introducerea intr-un recipent pentru săpun a unor dopuri? Dar oare de ce? Poate părea ciudat, dar dacă vă gândiți că de cele mai multe ori săpunul fie băltește in apa strânsă in recipient, deci devine cleios sau pur și simplu se topește, atunci veți știi de ce e nevoie de ceva inventiv. Așezarea dopurilor colorate in suportul săpunierei va duce la un nou look și o imbunătățire a folosirii acesteia. Puteți așeza printre dopuri și pietricele fie negre, fie colorate, pentru un efect in plus.

Vezi si: Proiecte DIY pentru gradina realizate din obiecte reciclate vechi

Dacă dispuneți de un garaj sau un loc unde vă desfășurați munca și aveți o oglindă, din dopurile strânse puteți crea o ramă acesteia. Lipiți pe marginile oglinzii dopuri de diferite culori, cu diferite inscrisuri și aveți o nouă oglindă, una originală. Sigur va fi apreciată de toți ce vor trece pragul incăperii.

Haideți să punem la treabă și copiii! Din dopurile de la pet-uri, dopuri colorate, dar fără inscrisuri, puteți crea mici gărgărițe pe care le veți așeza in grădină, pe garduri. Dopurile nu trebuie decât pictate, făcându-le ochișori și aripioare. Va fi și distractiv și interesant.

Vezi si: Cum sa transformi obiecte vechi in lucruri interesante – Proiecte unice

Cine iubește magneții de frigider, poate avea de azi unul original, in ce dimensiune dorește. Pe dopuri (puteți folosi și capace de la sticlele de bere, adică cele metalice) fixați, in spate, câte un magnet. Și uite așa la fiecare dop până creați pe ușa frigiderului un tablou cu dopuri, cu diferite scrisuri, semne, desene. Este interesant pentru colecționarii de acest gen.

Sunt persoane care au mers și mai departe, făcând din colecționarea dopurilor și crearea de lucruri o adevărată pasiune. Mai precis, au creat tablouri, cu diferite desene, numai din dopuri. Fie că vorbim de un acvariu, fie de o grădină cu fluturi, aceste persoane au strâns dopuri și inarmați cu pasiune și răbdare au creat capodopere interesante.

Recomandare: Folosirea sticlelor din plastic pentru crearea straturilor de legume – idei si fotografii inspirationale

Iar dacă mai vreți ceva util, realizați o perdea din dopuri. Sunt acele perdele care vor ține muștele și alte insecte zburătoare la distanță vara. Deci, foarte utile. Și chiar interesante. Poate veți poposi mai mult sub perdea, interesat să vedeți originea dopurilor.

La fel de utile și interesante pot fi suporturile pentru ceșcuțe. Lipiți mai multe dopuri unele de altele, fie toate de aceeași culoare, fie diferite, fie rotunde, pătrate sau ovale și iată că veți avea propriile suporturi pentru căni. Și incă unele originale. Poate veți avea și comenzi.

Și dacă am pus copiii la muncă, ajutându-ne la crearea de gărgărițe in grădină, atunci haideți să facem ceva și pentru ei. Ce ziceți de jucării din dopuri? Puteți unii dopurile, viu colorate, și creați râme,șerpi. Pentru băieței sigur va fi distractiv. Iar fetițele iși pot orna scăunelul sau măsuța de lucru cu cele mai frumoase dopuri de la pet-uri.

Citeste si: Idei inovative pentru amenajarea gradinilor de legume

Cine este mai inventiv și indemânat, poate realiza un coș de gunoi numai din dopurile de pe pet-uri. Va uni dopurile asemenea unui coș din plastic, folosit la aruncarea  deșeurilor. Doar că va avea unul original și poate interesant. Mai ales dacă dopurile sunt colorate.

Sau puteți crea și floricele pentru aranjamentele din grădină. Tulpina va fi făcută din dopuri unite, pe verticală, după care lipiți un cerc colorat, din plastic sau metal, iar pe margini il ornați cu dopuri colorate. Iată florile din dopuri de la pet! Pot fi mai mici, mai mari, mai colorate sau mai sobre. Sigur insă vor atrage atenția celor ce vă vor vizita micul colț din grădină.

Vezi si: Idei de amenajari si decoratiuni pentru gradini japoneze

Idei sunt: de la lucruri utile precum amulete pentru alungat spiritele rele, așezate la intrarea in casă sau pe balcon, rame pentru oglinzi, până la comodă pentru TV, veioză din dopuri, suport pentru creioane, mici lumânărele, blatul unei mese etc.

Noi vă lăsăm să vă gândiți la ideile noastre sau la alte invenții interesante. Spor la muncă!

sursa foto