Idei creative pentru amenajarea aleilor si teraselor din gradina

Amenajarea aleilor si teraselor din gradina este foarte importanta pentru aspectul intregii gradini. Terasale sunt spatiile de relaxare folosite adesea in anotimpurile calde iar aleile asigura accesul in gradina si in jurul casei. De aceea atunci cand le amenajati trebuie sa tineti cont atat de confortul si siguranta accesului cat si de estetica acestor spatii. In continuare va prezentam cateva fotografii cu terase si alei de gradina amenajate superb care speram sa fie pe placul dumneavoastra.


GALERIE POZE

 Atunci cand alegeti materialele pentru terase si alei trebuie sa verificati ca acestea asigura un confort ridicat la mers cat si o buna aderenta pe timp de ploaie. In plus acestea trebuie sa aduca si un plus de eleganta acestor spatii, prin crearea de diverse modele, mozaicuri sau forme cu un colorit interesant. Daca vreti sa amenajati o terasa mica langa piscina, atunci puteti sa o placati cu lemn. Acesta trebuie tratat, lacuit sau vopsit pentru a rezista intemperiilor si pentru a-si pastra aspectul o perioada cat mai lunga de timp. Pietrele sunt un alt materiale foarte folosit pentru terase sau alei. Alegeti placi mai mari pentru terase, si incercati sa creati diferite mozaicuri colorate pe alei. Gresia, caramida sau pavajele se pot folosi de asemenea pentru placarea aleilor din gradina sau a teraselor. Creati diferite modele combinand mai multe tipuri de materiale pentru un design unic si incantator.

Speram ca ati fost impresioanti de aceste idei de amenajare a aleilor si teraselor si ca le veti arata si prietenilor vostri de pe retelele de socializare.

Sursa foto