Iată 15 idei geniale de borduri pentru rondurile de flori – Transformă-ți radical curtea!

În preajma casei, de multe ori, doriți să vă clătiți imaginea cu un spațiu delimitat din peluză, pregătit de voi cu flori minunate. Procedeul de tăiere a peluzei poate fi realizat chiar de voi, fără a mai apela la vreun peisajist. Totuși, în delimitare, trebuie ținut cont de vremea zonei unde locuiți pentru a ști ce anume se potrivește: plasticul nu este indicat într-o zonă puternic brăzdată de soare, așa cum lemnul nu este deloc potrivit într-o zonă ploioasă. Dar, odată deciși, treceți la treabă:

 

 

GALERIE FOTO

 

  

Bordura de cărămidă

O idee simplă de pus în practică are-n vizor cărămida. Tundeți gazonul într-o parte, delimitând acea zonă de cea cu verdeață printr-o bordură din cărămizi. Plantați floricele, iar ca efect apelați la mulcii decorativi. Nu este deloc greu; în plus, munca este a voastră și altfel o veți prețui. Dacă locuința este albă sau cu pereți din piatră, plantați flori colorate pentru o pată de culoare în peisaj.

Vezi si: Folosirea pietrisului decorativ in decorarea gradinii – idei interesante

Pietrele de râu fac diferența

Pentru o notă modernă, elegantă, în cazul în care dețineți o punte din lemn care se prelungește apoi cu spațiul verde, delimitarea se poate face printr-o bordură cu pietre de râu. Tăiați o fășie din gazon în funcție de cât de lată doriți să faceți delimitarea, amenajați-o cu pietre de râu, iar marginea dinspre verdeață va fi realizată din muchii din plastic, fixate în sol. Albul curat al pietrelor de râu va da nota de eleganță a delimitării, fiind perfectă în contrast cu verdele naturii și nuanțele maro ale punții. Cu toate acestea, de efect vor fi și pietrele în combinație de alb, gri și negru.

Citeste si: Piatra decorativa este un material ieftin si ideal pentru decorarea gradinii

Brâu de flori, la trunchiul unui copac

Un copac va fi mereu pus în valoare de florile puternic-colorate plantate la baza lui. Tocmai de aceea, pentru a delimita florile minunate de spațiul verde, tundeți o idee gazonul din jurul unui copac și plantați floricele viu-colorate. Delimitați spațiul inflorat de cel cu gazon printr-un brâu realizat din pietre gri. Sunt potrivite pietrele gri mai mari.

Iata si: Iata 15 tipuri de flori perene – Cu ele iti vei transforma gradina intr-un mic paradis!

Spații inflorate, în mijlocul aleilor

În cazul în care aveți un spațiu cu flori, poate și cu copaci, chiar în mijlocul unei alei, puteți delimita zona cu ajutorul unui zid/perete realizat din pietre de râu. Aduceți pietre, albe sau în diferite culori, pe care le veți încadra în jurul spațiului verde, ca un zid mai înalt decât poteca, cu ajutorul unui material precum sârma de coș. O astfel de tehnică este perfectă pentru îngrădirea spațiilor în cerc sau în curbă. Este potrivit procedeul pentru a delimita zonele diferite ca utilitate și din grădină.

Pridvor cu lemn și piatră

Ce poate fi mai atrăgător decât un spațiu cu flori înalte, amplasat pe pridvorul casei? Ei bine, delimitați acel spațiu de podeaua din beton, dacă este cazul, printr-un zid o idee mai înalt decât solul, din lemn. Realizați, mai precis, o bordură lată din lemn, ușor înaltă, plantați flori înalte, iar ca decor amenajați spațiul cu pietre albe de râu, în jurul plantelor. Lemnul, pietrele de râu și florile înalte creează un spațiu minunat, dar rustic și elegant, în același timp.

Gard din ramuri împletite

Dacă vreți să delimitați gazonul de spațiul unde aveți plantate flori și puieți, puteți opta pentru un gard realizat din ramuri împletite. Practic, montați țăruși din loc în loc și fixați de aceștia ramuri ce inițial au fost întrepătrunse/împletite. Înălțimea gardului trebuie să fie cât al țărușului.

Pavelele, de mare ajutor

Pavelele pot fi folosite în delimitarea spațiilor sau tăierea gazonului în multe feluri. Pot fi fixate în sol, pe un rând, apoi, să veniți cu un alt rând în spate, dar ridicate, pentru a crea un fel de perete. Se potrivesc spațiilor joase.

Un mod original de tăiere a gazonului: ghivece, unul într-altul

Este o idee inedită și originală: ghivecele din lut sunt îngropate parțial în sol, răsturnate și puse unul într-altul, formând astfel un șir ce delimitează gazonul de spațiul cu flori. Pentru a arăta mai bine, pământul cu flori poate fi decorat cu mulci sau pietricele ornamentale.

Citeste si: GHIDUL COMPLET pentru amenajarea unei grădini: cu 25 de idei, sfaturi și soluții de la A la Z

Așa cum am specificat inițial, sunt multe metode de a delimita spațiul cu flori de cel al gazonului, de cel al aleii sau de a delimita zonele de pe punte sau pridvor . O altă soluție simplă, ce nu presupune mare efort, este și aceea de a achiziționa gărdulețe ușoare, fine, din fier forjat sau lemn, nu foarte înalte. Prin aceste delimitări, veți pune mai mult în valoare spațiile cu flori. Sper să vă fie de folos ideile noastre.

foto