Idei pentru amenajarea colturilor gradinii

Amenajarea gradinii nu pare un proiect foarte dificil insa trebuie facuta cu grija si atentie. Pe langa plantele si obiectele decorative, iazuri si alei trebuie sa luati in considerare si colturile gradinii. Aceste spatii raman de obicei neamenajate si neingrijite si pot strica aspectul general al intregului peisaj.  Indiferent ca aveti o gradina marginita de un gard de lemn, de garduri vii sau de ziduri, trebuie sa aveti grija sa amenajati fiecare colt pentru a nu se transforma intr-un spatiu insalubru. In continuare va vom prezenta cateva idei pentru amenajarea colturilor pe care speram sa le folositi.

 

Colt de gradina cu flori si copaci

 

 

GALERIE POZE

 

 Pentru a nu permite cresterea buruienilor si adunarea frunzelor si a ierbii uscate, colturile din orice gradina trebuie amenajate. Cel mai simplu mod este crearea unui rond cu flori. Alegeti flori care sunt potrivite pentru un spatiu umbros si aveti grija sa nu uitati sa le udati. Daca nu are deja un gard sau un zid, amplasati un mic gard colorat in spatele florilor pentru a le scoate in evidenta. Un al mod de amenajare a unui colt de gradina este crearea unui spatiu de relaxare. Amplasati o canapea cu perne confortabile sau doar o banca si cateva sezlonguri unde veti putea citi o carte in liniste sau veti putea sa va faceti siesta. Cascadele sau fantanile arteziene pot de asemenea fi amenajate in colturile gradinilor, la fel ca si gradinile inaltate pe mai multe niveluri.

Speram ca v-au placut aceasta colectie de fotografii cu amenajari ale colturilor de gradina si ca v-ati inspirat pentru o viitoare amenajare a gradinii.

 

Surse foto