Iată plantele care înfloresc tot anul și pe care trebuie să le ai neapărat în grădină

Multi dintre noi care locuim la casa ne-am creat si un colt de rai, o gradina cu flori unde ne relaxam numai privindu-le. Dar hai sa plantam si inteligent; adica dincolo de florile preferate, sa punem si unele de care ne vom bucura privirile cat mai mult timp, daca nu chiar tot anul.
Muscatele sunt flori pe care le puteti planta atat in gradina, dar si in ghivece, aflate pe terase. Fac flori in multe culori si au un parfum aparte. Sa nu mai vorbim de faptul ca este o planta buna la casa omului, imbunatatind aerul din casa sau din incaperea respectiva.

GALERIE FOTODincolo de acest aspect, muscatele au flori din abundenta, deci coltul amenajat nu va fi unul golas. Pentru un adevarat efect, puneti muscate de diferite culori.
Craitele portocalii, galbene sau maro au acel aspect tomnatic si arata minunat in gradina. Nu sunt plante pretențioase, regasindu-le in jardiniere sau grădini in aer liber. Prefera atât soarele, cat si umbra, aspect ce denota faptul ca traiesc mult si bine, bucurându-vă privirile. Plantate direct in pământul din gradina, vor trebui udate o data pe săptămâna sau mai rar.

Recomandare: Idei noi si practice pentru a refolosi anvelopele scoase din uz –  ceasul este preferatul nostru

Si daca am observat craitele cu culorile lor tomnatice, iata ca vine si Sedum, o planta care scoate din monotonie gradina sau incaparea unde este așezata. Asta deoarece dand de razele soarelui, Sedum capata culori vii, aprinse si uite asa se trezeste parca la viata toata gradina. Infloreste la inceputul toamnei, iar florile sunt suculente.

Vezi si : Muscate (Pelargonium) mereu inflorite – 6 dintre cele mai importante secrete

Nu putea lipsi Petunia, care are flori de la culori pastelate, roz spre alb si pana la nuante aprinse de rosu, violet. Este o floare iubitoare de soare, de lumina si daca este ingrijita cum trebuie, plantata pe randuri, o veti putea admira mult timp.
Vreti plante tot anul? Plantati Zamosita. Planta o puteti gasi in florarii sau la marginea unor terenuri. Florile au petale fie alb-galbui, fie rosu catifelate, la baza fiind purpurii. Ca orice planta, are nevoie de apa si lumina.

Citeste si: 21 de modele de arcade pentru flori – idei pentru gradina

Si Gerbera este o planta populara. Florile sale mari, colorate, se regasesc mai mereu in aranjamentele florale. Partea interesanta este ca, daca o tineti in casa, va absorbi toti compusii volatini din incapere. Si daca in gradina ne bucuram mult timp de ea pana se ofileste, in ghiveci va inflori tot anul.

Violeta africana este atat de frumoasa si interesanta. Are petalele de un violet intens si pana la albastru, alb sau roz. Va veti bucura de ea in gradina pana toamna tarziu, dar in ghiveci o veti avea tot anul. De ce e interesanta totusi? Ei bine, dintr-o singura petala plantata in ghiveci, in pamantul umed, poate iesi o planta frumoasa.

Recomandare: Acesta este MOTIVUL pentru care trebuie sa pui cuburi de gheata in ghiveciul cu flori

Nemuritoarele Margarete le veti admira pana la venirea sezonului rece. Se ofilesc iarna, dar isi revin repede ofdata cu venirea primaverii. De cele mai multe ori sunt albe, cu floricele mici si dese.

Printre florile ce traiesc mai mult amintim Gladiolele, inalte, cu flori minunate, albe, portocalii, roze, violet, care trebuie bine ingrijite, cu solul bogat in humus, cu multa apa; Salvia, Lavanda, Florile de piatra, Carciumarese, Verbina.