Sunt tot felul de metode atipice folosite ca ingrășăminte naturale pentru plante, făcându-le să renască, in cazul in care incep să se ofilească, sau le ajută să crească mai rapid și mai bine. Zahărul este poate cel mai intrebuințat ingrășământ, dar și cel care dă cel mai rapid roade. Nu puțini sunt oamenii care apelează la trucul cu zahărul introdus in solul plantelor. Ce aveți de făcut? Realizați un amestec din zahăr și apă și udați solul florilor. Plantele vor crește, vor inflori mai des; practic, stimulează creșterea lor, dezvoltarea lor armonioasă.
GALERIE FOTO
Mai există o metodă prin care zahărul este important pentru plantă. De data aceasta, presărați zahăr pe solul florii, inainte de a-l uda. Și faceți așa o dată pe săptămână. In cazul ficușilor, metoda este adoptată la greu. Deci, fie că presărați zahăr direct pe sol, fie că realizați un amestec de zahăr cu apă, veți contribui la dezvoltarea armonioasă a solului, creșterea plantei mai rapid.
Plantele de interior au nevoie de fertilizare, indiferent de ce vas dispun ca și capacitate. Vă veți da seama când planta are nevoie de fertilizare după modul cum crește; mai lent, parcă nu are vlagă, florile intârzie să apară etc. Așa că, atunci când observați aceste semne, treceți la treabă; preparați amestecul de apă cu zahăr și o dată pe săptămână udați floarea.
Glucoza este iarăși un bun fertilizator, administrând-o pe solul plantei, in amestec cu apa sau pur și simplu amestecând-o cu pământul.
Un alt bun ingrășământ natural, făcut chiar de voi in casă, este zațul de cafea. Amestecați-l cu pământ și planta va crește, se va dezvolta armonios și va inflori mai des. Printre ingrășămintele naturale preparate și-n casă mai găsiți: cojile de ceapă, sub formă de ceai, drojdia, cojile de ouă marunțite și amestecate cu pământul florii, cojile de banană puse la baza plantei, in sol etc. Metode sunt, dar și voi trebuie să aveți grijă de flori: nu le expuneți direct in lumină, adică in bătaia razelor soarelui, nu le udați excesiv, nu uitați să le udați etc.
Amintim că, in urmă cu aproximativ 5.000 de ani, chinezii au fost cei care plantau flori in ghiveci pentru a decora locuințele. Doreau să dea un aer aparte incăperilor, mai elegant. Și indienii au divinizat plantele la ghiveci. Indienii erau obligați să aibă-n casă flori la ghiveci, iar cei care nu plantau florile in vase erau pedepsiți aspru, chiar și cu moartea. La noi in țară, moda a ajuns mai târziu, iar mult timp oamenii aveau mici grădini cu flori, unele puse chiar in ghivece afară. Ghivecele reprezentau de fapt vase mai mari de pământ.
Citeste si: Este sau nu buna berea pentru flori
Important pentru a rezista cât mai mult timp, planta trebuie să beneficieze de lumină suficientă, de un sol bun calitativ, să fie udată la câteva zile, să fie bine ingrijită, referindu-ne și la ștergerea frunzelor de praf. Puteți constata dacă o plantă dispune de suficientă lumină in funcție de culoarea frunzelor: dacă sunt de un verde inchis, floarea nu are lumina necesară. In schimb, dacă frunzele sunt de un verde deschis, planta primește lumina adecvată.