Gradini cu straturi de flori inaltate – idei superbe pentru gradini romane

Straturile de flori inaltate pot ajuta la o folosire mai buna a spatiilor in gradinile mici sau in cele aflate in panta. Aceste straturi pot delimita anumite zone ale gradinii, pot proteja florile sau plantele decorative de animale sau daunatori si pot fi si un bun loc de relaxare in anotimpurile calde. Gradinile de flori amenajate in straturi inaltate pot fi confectionate din diferite materiale, de la caramida si ciment, pana la lemn sau metal. In continuare va vom prezenta cateva idei de amenajare a unor astfel de gradini de flori care speram ca vor fi o buna sursa de inspiratie pentru orice doreste sa-si amenajeze gradina.

 

Strat de flori inaltat din gabioane

GALERIE POZE

 

 Cele mai folosite materiale pentru amenajarea straturilor de flori sau legume inaltate sunt cimentul, lemnul, piatra naturala sau caramida aparenta. Straturile inaltate au de obicei forme liniare dar pot fi si curbate atunci cand marginesc o terasa sau o gradina. Avantajul acestor straturi este ca pot fi vopsite in orice culoare pentru a se potrivi cu designul exterior al casei si curtii. In ultimul timp, gabioanele au inceput sa fie foarte folosite in amenajarile exterioare datorita faptului ca se construiesc usor si au un aspect natural. Straturile inaltate din gabioane pot avea forme patrate sau circulare si pot fi amenajate pe mai multe nivele. Daca va doriti un strat inaltat deosebit puteti folosi sticle reciclate de diferite dimensiuni si culori asezate in forma circulara. Plantati in aceste straturi flori si plante decorative colorate, folositi mulciul de lemn sau pietrisul de diferite culori si veti avea o gradina de invidiat.

 

Speram ca v-au placut aceste idei si ca v-au inspirati sa va amenajati si dumneavostra gradini cu straturi inaltate pline de flori colorate sau legume gustoase.

Sursa foto: