Gradini amenajate pe acoperis – idei si fotografii incantatoare

Cladirile moderne au de cele mai multe ori acoperisuri plate, astfel incat ofera posibilitatea amenajarii unor terase sau gradini pe acoperis. Daca blocurile moderne ofera penthaus-uri la ultimul etaj cu access pe terase sau gradini, casele cu aceasta arhitectura urbana ofera un spatiu interesant de relaxare. Amenajarea acestor spatii pe acoperisul gradinilor poate crea terase si gradini uimitoare, unde puteti fi inconjurat de verdeata chiar daca va aflati la inaltime. Va vom prezenta, asadar, in cele ce urmeaza o colectie de fotografii incantatoare cu gradini si terase verzi amenajate pe acoperisul caselor sau blocurilor.

Terasa cu gazon si arbusti pe acoperis

GALERIE POZE

 Cel mai simplu mod de amenajare a unei gradini pe acoperis este folosirea vaselor cu flori si plante decorative. Pe marginile terasei puteti pune glastre cu flori colorate sau vase cu arbori sau arbusti de diferite inaltimi iar in mijloc puteti pune mobilierul exterior. Canapele, masute de cafea, scaune si fotolii de diferite marimi si culori astfel incat sa se potriveasca cu designul gradinii. Puteti folosi o pardoseala din lemn sau piatra sau daca va doriti ceva extraordinar puteti sa va amenajati un gazon. Sezlongurile si umbrelele pot fi de asemenea folosite pentru a completa aceste gradini unde va veti putea relaxa, bronza sau distra cu prietenii. Nu uitati sa ancorati bine vasele cu flori si arbusti pentru a preveni eventualele accidente cauzate de vant sau furtuni.

Speram ca ati fot impresionati de aceste gradini amenajate pe acoperisurile caselor sau blocurilor si ca le veti distribui prietenilor de pe facebook.

Sursa foto