Foisoare si pergole incantatoare pentru curti si gradini

Foisoarele si pergolele ofera un spatiu atractiv de relaxare in aer liber atat pentru familie cat si pentru prieteni sau alti invitati. Aceste constructii pot fi utilizate pe tot parcursul anotimpurilor calduroase, oferind spatii umbroase unde va puteti ascunde de soare sau de ploile trecatoare de vara. Exista o multitudine de modele de foisoare si pergole care pot fi construite atat pe terasele din apropierea casei cat si in gradinile cu dimensiuni generoase. Alegerea va putea fi facuta atat in functie de buget cat si de dimensiuni, materiale sau stilul de amenajare. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu foisoare si pergole superbe care se vor putea incadra in orice gradina.

 

Foisor clasic din lemn

 

GALERIE POZEPrimul aspect pe care va trebui sa il luati in considerare este alegerea unei locatii potrivite pentru foisor. Un pavilion amplasat in gradina ofera o priveliste frumoasa asupra acesteia iar unul amplasat in apropierea casei are avantajul ca poate fi alimentat usor cu energie electrica sau apa. Urmatorul pas este stabilirea designul foisorului, care va trebui sa se potriveasca cu amenajarea exterioara a casei dar si cu mobilierul si cu elementele decorative ale gradinii. Un foisor rustic va putea fi facut din trunchiuri de copac in timp ce o pergola moderna va avea stalpii de sustinere din ciment si acoperisul din lemn. Odata stabilit designul va trebui sa va indreptati atentia asupra formei foisului sau pavilionului. Aceasta va putea fi patrata sau dreptunghiulara dar si rotunda sau hexagonala.

Citeste: Foisoare si pavilioane din lemn – fotografii pe care trebuie sa le vedeti – nr. 5 este exact ceea ce ne lipsea din gradina

In functie de design si dimensiuni veti putea apoi sa achizitionati mobilierul pentru foisor. Acesta va putea sa fie format dintr-o masa cu scaune daca veti dori sa serviti micul dejun in acest spatiu sau din fotolii, canapele si masute de cafea daca il veti folosi pentru relaxare. Pentru decorarea foisorului sau pergolei puteti sa utilizati ghivece cu flori sau cu plante decorative agatatoare dar si diferite tipuri de felinare, statui sau alte oranmente din lemn sau piatra. Corpurile de iluminat vor oferi optiunea de utilizarea a foisorului si pe parcursul serilor si a noptilor calduroase de vara insa vor putea sa aiba si un rol decorativ.

Vezi: Idei de amenajari cu paravane de lemn- daca iti doresti un plus de design in gradina ta

Speram ca v-a placut aceasta colectie de fotografii cu foisoare si pergole incantatoare si ca le veti distribui si prietenilor vostri de pe Facebook sau Instagram care adora sa se relaxeze in gradina.

Sursa foto