Iata 15 tipuri de flori perene – Cu ele iti vei transforma gradina intr-un mic paradis!

Plantele perene sunt cele pe care le vezi an de an in grădinile oamenilor. Este unul din motivele pentru care e bine să le plantezi in propria-ți grădină, mai ales dacă ai optat și pentru cele mai frumoase. Ne-am interesat și am făcut o listă cu plantele perene cele mai frumoase. Pentru că dacă tot apar an de an, de ce să nu-ți bucure și privirile?

GALERIE FOTOGelenium este o plantă care chiar bucură privirile tuturor. Cu floricele mici, in culori aprinse, odată ce se intinde in grădină, este minunată. Este planta perenă ce are mai multe infloriri, uneori ținând toată vara. Incepe să inflorească din iunie și o ține tot așa până spre toamnă târziu. Vezi vedea cât de frumoase sunt floricelele mici, cărămizii, la inceput de toamnă când parcă imprumută din culorile ruginii ale anotimpului!

Citeste si: Flori si plante ce dau culoare grădinii chiar și iarna –  pentru gradini superbe indiferent de anotimp

Dar ce ziceți de anemonele japoneze? Pe un singur lujer se intind mai multe floricele care pot fi albe, roz pal sau roșu aprins. Sunt atât de delicate și totuși atât de rezistente. Infloresc de obicei in luna august și cresc deosebit atunci când au parte de un sol bogat in humus. Preferă o zonă parțial umbroasă.

Nu putea lipsi din topul nostru mușcata de grădină! O putem admira din luna mai până-n iunie târziu, iar din august frunzele ei capătă o culoare roșiatică plăcută. E bine să plantați mușcate deoarece infloresc des atunci când au parte de umbră parțială.

O floare delicată, plăcută atât pentru flori, cât și pentru frunzele fine, este Dicentra spectabilis. Dacă stă intr-un sol fertil, mai umbros, va rezista și-n timpul frigului. Este o floare delicată, fină prin flori și frunze și va da un aer romantic,plăcut grădinii.

Iata si: Cum sa ai flori mai mari si mai dese la muscate

Campanula Emerald este floarea cu formă de clopoței, de culoarea cerului, care va capta imediat atenția trecătorilor. Pur și simplu va face grădina mai admirată ca oricând. Vă veți bucura de florile ei din primăvară și până-n toamnă.

Noptița sau Mirabilis jalapa este planta cu culori diferite și fascinante de la an la an. Lucrul acesta se datorează și polenizării incrucișate. Culorile vii, aprinse vor atrage mulți fluturi. Vă veți bucurade flori mari, deschise de la orele prânzului și până seara.

Echinaceea este o plantă homeopată, dar fascinantă de la an la an prin florile ei roz și mov. E bine să o plantați in jurul grădinii, ca un gard de flori.

Citeste si: Gradini rustice cu flori – 17 idei superbe pe care tocmai le-am descoperit

Scabiosa este o altă floare inlesnită cu culori aprinse, intense. Nu este pretențioasă și poate fi folosită atât in ghivece, cât și-n grădini in aer liber.

Veronica longifolia sau Veronica albastră este, de asemenea, o plantă rezistentă, crește până la inălțimea de 25 cm și o aveți de la inceputul verii până-n toamnă târziu. Nu este pretențioasă la sol, are nevoie insă de multă apă și de soare.

Iata si: Decoratiuni minunate de gradina din colivii decorative si flori

Goldsturm sau Rudbeckia fulgida trebuie pusă pe lista noastră, inflorind de vara până-n toamnă târziu. Ajunge la 2 m inălțime, se adaptează oricărui tip de sol și ii place soarele din plin. Este galbenă și frumoasă de aici și numele de Goldsturm.

Degețelul este planta care crește de la 20 cm până la 2 m, are flori albe sau roz și se adaptează atât in solurile umede, cât și-n cele aride.

Salvia superba atinge 30 cm și inflorește vara. Florile sunt de un albastru-violet. Chiar dacă, in general, nu este pretențioasă, se dezvoltă mult mai bine in zonele cu soare mult. Resită insă foarte bine și la temperaturi scăzute.

Printre plantele perene pentru care am opta in grădină se mai află Salvia rusească, una dintre cele mai frumoase flori ce inflorește anual, ajungând și la 4 m inălțime; urzica decorativă, una dintre cele mai populare plante perene și iarba grasă, rezistentă la secetă, care inflorește din primăvară până-n toamnă, dar vara abundă de flori.

Recomandare: Flori incantatoare potrivite pentru gradinile umbroase – in sfarsit gradina mea este de VIS

Plante perene sunt sigură că mai intâlnim, dar noi ne-am gândit la cele mai frumoase. Pentru că dincolo de faptul că le avem an de an in grădini sau ghivece, ele trebuie să bucure și ochiul nostru. Și, ca sfat util: optați pentru cele mai puțin pretențioase, rezistente la temperaturi scăzute, dar care iubesc și soarele din plin.

sursa foto