Flori incantatoare potrivite pentru gradinile umbroase – in sfarsit gradina mea este de VIS

Doar pentru ca aveti in curte mai multe locuri umbroase asta nu inseamna ca nu puteti planta acolo diferite flori incantatoare. S-ar putea sa fiti surprinsi chiar cat de multe plante prefera mai putina lumina si se dezvolta foarte bine in locuri umbroase precum cele de langa radacinile copacilor. Desi majoritatea plantelor perene sunt iubitoare de soare, exista insa numeroase flori care pot fi rasadite in locurile mai umboase din gradina, langa garduri sau sub ramurile copacilor mari. In continuare va prezentam cateva fotografii cu flori superbe care pot creste in locuri umboase, care speram sa va incante.

Flori roz care cresc la umbra

GALERIE POZEDaca aveti in gradina copaci care creaza diferite zone umbroase, trebuie sa stiti ca exista numeroase plante care iubesc astfel de spatii si care au flori colorate si deosebit de frumaose. O astfel de planta este fucsia care are flori in nuante vii de rosu si roz si care se dezvolta foarte bine in spatii cu umbra in cea mai mare parte a zilei. Cerceii doamnei este o alta floare care iubeste spatiile cu multa umbra si umezeala. Aceasta planta face flori roz in forma de inima, astfel ca poate crea un decor foarte frumos oricarui spatiu mai intunecos. O alta floare incantatoare cu flori in culorile curcubeului este luminuta. Aceasta creste usor in zonele umbroase deoarece iubeste terenul mai umed, astfel ca poate fi plantata si in apropierea unui parau sau a unei cascade de gradina.

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu flori care necesita mai putina lumina si ca le veti arata si prietenilor vostri.

Sursa foto