Iată florile sănătoase tocmai bune de ținut în cameră

Sunt câteva flori care este indicat să fie păstrate în cameră, tocmai datorită proprietăților pe care le au, amintind aici eliminarea toxinelor, reglarea umidității, factori foarte importanți pentru sănătatea noastră și a copiilor. Specialiștii recomandă ca florile cu toate aceste caracteristici să se regăsească într-o cameră în număr cât mai mare. Vom enumera câteva din plantele ce contribuie la un mediu sănătos:

Plante decoratiuni pereti

 

GALERIE FOTO



Ficusul- Această plantă atât de cunoscută și pe care o regăsim la mulți dintre noi în case are rolul de a absorbi toxinele și poluanții din aer. Datorită frunzelor mari, ficusul îmbunătățește calitatea aerului. Așadar, frunzele acelea mari, lucioase nu sunt bune doar pentru imagine, ci au și un rol foarte important. Cu toate că nu e tocmai ușor de întreținut, merită să-l aveți în casă pentru calitățile sale.

Cactusul nu este nici el mai prejos. Ca și ficusul, absoarbe toate noxele din aer și partea bună este aceea că nu este o plantă greu de întreținut. Trebuie udată foarte rar și ținută pe pervazul ferestrei, unde este mai multă lumină.

Vezi si: Ce se intampla daca dormi cu un cactus in camera. Nici macar nu iti poti imagina!

Iedera are rolul de a combate poluarea provocată de aparatura electronică, electrocasnică din locuință. De asemenea, absoarbe benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida. Trebuie precizat că iedera englezească nu este doar cățărătoare, ci se poate dezvolta la fel de frumos în vase suspendate.

Dracaena este o plantă foarte utilă în momentul în care aveți casa în renovare și ați vopsit camerele. Vopseaua folosită, adevizii, diluanții nu sunt deloc sănătoși, dar Dracaena ținută în acea cameră va absorbi în procent de 90% toate aceste chimicale.

Crizantemele, flori care arată și bine și se găsesc în culori diferite, trebuie ținute în camera unde vă petreceți cel mai mult din timp. Ca și Dracaena, va absorbi toate substanțele chimice, indiferent că sunt în ghiveci sau vază.

Azaleea, o altă floare frumoasă, cu flori delicate, în culori pale, este utilă deoarece absoarbe amoniacul eliminat de produsele de curățenie, detergenți etc.

O altă plantă ce este indicat să fie ținută în cameră este Palmierul Bambus sau Chamaedorea seifrizii. Aceasta înlătură din cameră substanțele poluante care pot duce cu timpul la afectarea sistemului respirator. Ca și sfat util: nu lăsați planta la soare, se va ofili. Îi place umbra, pământul umed. Trebuie precizat că reprezentanții NASA i-au dat Palmierului Bambus un scor de 8,4 din 10 privind purificarea aerului.

Recomandare: Plante de interior care cresc la lumina slaba – stim ca nu mai ai deja loc pe pervaz.

Crinul Peace este planta care absoarbe acetona din aer, dar și multe alte toxine. Frunzele crinului trebuie spălate din când în când pentru a se păstra cât mai mult timp fresh. De asemenea, aveți grijă să-i înlăturați insectele de pe frunze sau flori atunci când este cazul.

Arborele de cauciuc este avid de apă, mai ales vara. Proprietățile lui ca plantă inclusă pe lista celor sănătoase și tocmai bune de ținut în apartament se numără eliminarea formadelhidei din aer și a altor substanțe toxice. Arborele de cauciuc iubește zonele umbroase, cu temperaturi scăzute.

Vezi si: Acestea sunt cele 9 plante de interior magice care atrag dragostea, bucuria si prosperitatea. Trebuie sa le ai!

Limba soacrei este o altă plantă care îmbunătățește aerul din casă. Rezistă foarte bine la toate condițiile de mediu și este considerată cea mai eficientă in filtrarea formadelhidei, o substanță întâlnită în detergenți, hârtia igienică, în general produsele de igienă personală. Și dacă tot are de-a face cu produsele de igienă, se recomandă păstrarea plantei chiar în baie. Este adepta luminii reduse și a umidității, deci tocmai aerul cel mai prielnic.

Iata si: Cele mai frumoase 15 modele de ghivece pentru plantele tale

Am văzut că sunt destule plante ce contribuie la îmbunătățirea aerului din casă, la un mediu mai sănătos, atât de important pentru toți membrii familiei. Cu toate acestea, făcând un top cinci al plantelor sănătoase menționăm Ficusul, iedera, Crinul Peace, Arborele de cauciuc și Palmierul bambus.