Top 15 Cele Mai Frumoase Decorațiuni Rustice Uimitoare Pentru Grădina voastră

Ți-ai amenajat un colț de grădină și tot ce trebuie e să intervi cu decorațiuni pentru a-l face și mai atractiv. Ce poate fi mai interesant decât să-ți pui in continuare amprenta și asupra elementelor de decor? Din diverse lucruri ce nu le mai folosești poți crea accesorii pentru grădină, decorațiuni la care nici nu te gândeai. Ca și reguli, bine ar fi să vă concentrați doar pe suprafața unde este amenajată grădina, pentru a aranja decorațiunile.

GALERIE FOTOȘi incercați să păstrați stilul. Știm bine că unei grădini ii trebuiesc elemente de decor rustice și atunci e bine să păstrați linia aceasta. Folosiți-vă imaginația și doar așa veți vedea in cele mai multe unelte și obiecte din jurul casei decorațiuni rustice. Nu-n ultimul rând, orice grădină are și apă și atunci profitați pentru a crea un mic iaz chiar in propria curte.

Vezi si: Piese de mobilier rustic pentru gradina – modelul NR. 5 chiar mi-l doresc

Puteți merge cu imaginația până intr-acolo incât să aveți in grădină un mic far, care va putea fi observat datorită culorilor aprinse, roșu și alb, și pe timpul serii. Puteți realiza farul din două ghivece intoarse invers, puse unul peste altul și, așa cum am precizat, vopsite in roșu și alb. Rămâne in vârf să așezați sursa de iluminat, adică un lampion sau o candelă. Tot in grădină puteți amenaja un loc de unde vor bea apă păsările. Este nevoie doar de trei, patru ceainice vechi, farfuriile acestora, amenajate unele peste altele. Se aseamănă cu exemplul inițial, doar că decorațiunea aceasta este mai inaltă și are un alt scop.

Recomandare: Fantani rustice artizanale din cauciucuri vechi – proiecte DIY

Dacă aveți un colț de grădină in care predomină verdele plantelor, e timpul să aduceți și culoare spațiului. Cum vi se pare ideea de a folosi pe post de flori capacele de la roți? Da, capace vechi, care vopsite in culori aprinse, așezate pe trunchiuri din fier, asemănătoare tulpinilor, arată ca niște flori adevărate, fiind sigur și atracția celor mici.

Să nu uitați niciodată, chiar și intr-o grădină, de plantele suspendate. Sigur aveți vreo bară sau vreun suport de unde puteți fixa coșuri din nuiele sau chiar lăzi vechi din lemn, unde ați pus pământ și flori. Aceste aranjamente vor arăta minunat, suspendate.

Uneltele vechi, din fier, puțin ruginite chiar, au un farmec aparte: folosiți o veche roabă pentru a amenaja două găleți sau două stropitori unde ați amenajat florile. Roaba cu flori  stă foarte bine și-n grădină, in mijlocul acesteia, in apropierea unui stâlp de iluminat. O găleată veche, plină cu flori, va sta foarte bine in apropierea unui plug ruginit, care nu mai este de folos, in apropierea unui felinar mare, vechi.

Bicicletele au devenit nelipsite când vine vorba despre decorațiunile din grădină. Amenajați florile intr-un coș, lădiță sau direct pe șaua bicicletei. Ar fi de efect și câteva tăblițe din lemn cu fel de fel de mesaje specifice grădinăritului. Orice alt obiect vechi, chiar și scările din lemn sau tablă, folosite in livadă, pot fi de folos devenind decorațiuni. Nu trebuie decât să aranjați pe treptele acesteia ghivece cu flori și tot felul de accesorii, unelte nelipsite din grădină: stropitori de tot felul, colorate și cu forme variate, vase din lut, căsuțe din paie pentru păsări etc.

Citeste si :Gradini rustice cu flori – Idei incantatoare pentru amenajarea gradinii

Faceți din grădină un colț de admirat, un loc care nu doar să vă incânte ochii, dar unde și să vă simțiți bine, să vă retrageți in zilele călduroase pentru a vă relaxa.

sursa foto