Cum schimbati culoarea Hortensiilor

Hortensiile sunt plante foarte elegante, dar care presupun alegerea unui anumit tip de sol pentru plantare. In functie de calitatea solului florile isi vor schimba nuanta petalelor.

 

GALERIE FOTO

 Hortensiile cu petalele albe sau albastre, isi vor schimba nuanta in roz daca in jurul plantei vei pune bucati de var clasic, stins  sau faramitati caramida si o asezati pe sol in jurul tulpinii; vor imbogati in fosfor calitatea solului. Daca nu gasiti var, fertilizati solul din jurul plantei cu fertilizator bogat in fosfor.

Cititi : 21 de modele de arcade pentru flori – idei pentru gradina

O alta varianta ar fi sa faceti un amestec de pamant cu: faina de porumb integrala sau seminte de floarea soarelui strivite sau broccoli crud fărâmițat. Aceste trei produse alimentare sunt bogate in fosfor si vor imbogati solul in care se dezvolta planta. Aplicati amestecul de pamant cu unul dintre ingredientele precizate mai sus de doua ori primavara in jurul plantei si udati din belsug. Veti observa in timp schimbarea culorii petalelor.

Vezi si: Decoratiuni minunate de gradina din colivii decorative si flori

Daca doriti ca petalele hortensiilor sa devina albastre, va trebui sa imbogatiti solul cu aluminiu, pentru a spori aciditatea solului. Pentru aceasta va trebui sa aplicati in pamantul din jurul plantei ingrasaminte pentru flori bogate in aluminiu sau sa udati floarea cu o solutie din 5 l apa si 200 ml de otet alimentar.

Citeste si: 21 de modele de arcade pentru flori –  idei pentru gradina

Ar mai fi o varianta, ceva mai lenta: asezati in jurul plantei un amestec de pamant si coji de oua sfaramitate, sau pamant cu coji de portocala maruntite sau amestec de pamant cu cafea. Udati din abundenta, deoarece hortensiile sunt iubitoare de apa. Se aplica pe sol primavara, dupa ce zapada s-a topit, o data sau de doua ori in interval de o luna.

sursa foto