Cum sa transformi obiecte vechi in lucruri interesante – Proiecte unice

Proiectele DIY care utilizeaza obiecte si lucruri vechi au devenit foarte populare si la noi in tara datorita faptului ca nu sunt costisitoare si sunt relativ usor de realizat. Pentru aceste proiecte puteti sa folositi orice ce fel de obiecte, lucruri, haine sau materiale pe care nu le mai folositi si care sunt depozitate in garaje, magazii sau poduri. Majoritatea acestor proiecte nu necesita un anumit grad de experienta ci mai degraba creativitate si dorinta de a incerca. In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu proiecte DIY prin care lucrurile si obiectele vechi au fost transformate in decoratiuni, amenajari sau accesorii utile pentru casa si gradina.

 

Zid decorat cu ceainice vechi

 

GALERIE POZEIn proiectele DIY se pot folosi orice obiecte, materiale sau componente aveti in garaje sau magazii sau care sunt foarte usor de procurat. De exemplu, anvelopele vechi si uzate pot sa fie folosite pentru crearea unor decoratiuni sau a unor piese de mobilier atat pentru gradina cat si pentru terasa sau pentru spatile interioare. Patru sau 5 astfel de cauciuri vopsite in culori vesele pot sa devina straturi inaltate in care sa plantati diferite tipuri de flori, pot sa fie transformate in suporturi pentru parcarea bicicletelor sau chiar in scaune si fotolii confortabile pentru terasa.

Vezi si: Proiecte DIY pentru gradina realizate din obiecte reciclate vechi

Pentru decorarea unor ziduri sau garduri simple puteti sa folositi ceainice vechi in care sa plantati flori multicolore, iar pentru un design interior industrial puteti folosi cateva tevi metalice pentru a face mai multe vaze pentru flori. Chiar si mobilierul invechit poate sa fie folosit in aceste proiecte: din usi vechi de lemn putand sa construiti un pat cu tablie inalta iar dintr-un mic corp suspendat puteti face o mica casa pentru papusi sau o bucatarie in miniatura pentru copii.

Vezi si: Idei ingenioase pentru reciclarea cauciucurilor vechi si uzate

Pentru proiecte mai simple puteti transforma becurile arse in globuri de Craciun daca le veti picta in culori vesele, dopurile de pluta de la sticlele de vin pot sa devina un suport excelent pentru pahare iar o razatoare veche un suport chic pentru cercei, bratari sau margele. Buzunarele pantalonilor vechi pot fi utilizate pentru crearea unor suporturi pentru unelte de gradina iar o grebla veche poate sa fie un suport excelent pentru paharele de vin puse la uscat.

Spream ca vi s-au parut interesante aceste fotografii cu proiecte DIY unice si deosebite si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza creativitatea si ingeniozitate.

Sursa foto