Cum sa creezi impresia de mai mult spatiu in gradina

Pretul terenurilor a crescut foarte mult in ultimii ani ceea ce a facut ca din ce in ce mai multe persoane sa aiba gradini si terase de mici dimensiuni. Pentru aceste curti si gradini amenajarea este foarte importanta, deoarece va trebui sa ofere o utilizare foarte buna a spatiului disponibil fara ca decorul sa para unul prea aglomerat. Din fericire exista insa numeroase solutii de amenajare a gradinilor de mici dimensiuni care ofera spatii confortabile de relaxare pentru intreaga familie. In continuare va vom prezenta o colectie de fotografii cu amenajari ingenioase ale curtilor si gradinilor de mici dimensiuni din care cu siguranta va veti putea inspira.

 

Amenajare gradina mica

 

GALERIE POZEGradinile din spatele caselor trebuie sa ofere spatii de relaxare in aer liber unde sa va puteti bucura de vremea frumoasa alaturi de familie si prieteni. Daca gradina este foarte mica, atunci va trebui ca terasa sau spatiul de relaxare sa ocupe partea centrala a acesteia, in timp ce spatiul verde, florile, arbustii si copacii sa ocupe doar spatiile laterale. Terasa va putea sa fie placata cu lemn, pentru a oferi un confort ridicat atat in sezoanele calduroase cat si in cele cu vreme mai rece sau cu piatra naturala, beton sau pietris de diferite culori.

Recomandare: Gradini spirala care pot infrumuseta orice spatiu

Avand in vedere dimensiunile mici ale gradinii, si caile de acces precum alei sau carari vor trebui sa fie mult mai inguste. Pentru ca decorul gradinii sa nu fie influentat de zidurile sau gardurile proprietatii, va trebui sa le decorati cu flori sau plante cataratoare sau sa le mascati cu diferite paravane, arbusti sau copaci mai mici. Pe terasa din apropierea casei veti putea amenaja si o  mica piscina sau un jacuzzi sau puteti opta pentru un lac de mici dimensiuni cu nuferi sau alte plante acvatice.

Citeste si: Amenajari si decoratiuni superbe de gradina din gabioane – pentru a obtine un spatiu de VIS

Pentru ca decorul sa nu para foarte aglomerat, puteti inlocui fotoliile sau sezlongurile de pe terasa cu canapele mai joase sau cu banci din lemn care sa aiba aceleasi culori cu gardurile. Folositi mobilier si decoratiuni in culori deschise care vor da impresia unui spatiu mai larg, primitor si armonios.

Vezi si: Nu mai aseza florile in ghivece obisnuite – priveste aici si cu siguranta toata lumea va intorce capul catre gradina ta

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu gradini si curti mici cu amenajari interesante si ca le veti distribui si prientenilor vostri care apreciaza spatiile exterioare amenajate cu stil si bun gust.

Sursa foto