Natura oferă multe soluții privind dezvoltarea armonioasă a plantelor, fie că sunt în ghiveci, fie în aer liber, în grădini. Scorțișoara aduce atâtea beneficii plantelor; ajută la eliminarea insectelor, înlăturarea mucegaiului format la baza rădăcinilor, la sol, dă prospețime semințelor. Dar nu numai scorțișoara este un leac minune. Avem mai mereu în case un ingredient nutritiv a cărui coajă o aruncăm deși tocmai aceasta este cea care are efect asupra plantelor, asupra solului. Vorbim despre coaja de banană. Vă vom arăta, în acest articol, pe scurt, relația dintre coaja de banană și mușcată.
GALERIE FOTO
După ce ați consumat câteva banane, nu aruncați cojile. Puneți-le la uscat pe un ziar sau pe o hârtie, iar când s-au uscat bine, le mărunțiți până devin praf. Praful acesta va trebui amestecat cu pământul florilor, iar rezultatul va consta în flori mai dese și mai mari. Deci, o mușcată mai arătoasă. Coaja de banane conține minerale, mai ales potasiu care ajută la creșterea unor flori mai mari și mai dese.
Recomandare: De câte feluri sunt mușcatete – Cele mai bune soiuri pentru balcon și grădină
În afară de acest aspect, e bine totuși să aveți grijă de mușcate cu tot ce implică acest lucru: tăiați tulpinile florilor care au îmbătrânit, nu le udați decât dimineața sau seara, în niciun caz pe timp de soare puternic; protejați planta contra insectelor, mucegaiului.
Iată cum cojile de banane fac minuni în grădină, în ghivece, fiind folosite fie crude, fie uscate, fie prelucrate, asemenea unei pulberi. Ideal ar fi să le tăiați în bucățele mici. Putrezesc repede și astfel elimină o serie de substanțe nutritive: potasiu, calciu, sulf, magneziu, sodiu.
Citeste si: Muscate (Pelargonium) mereu inflorite – 6 dintre cele mai importante secrete
Coaja de banană poate fi folosită simplu, doar pentru protecția plantei. Le așezați fie întregi, fie in bucățele mici în jurul florii, direct pe sol. O altă soluție interesantă și utilă în folosirea cojilor de banană constă în punerea acestora într-un vas cu apă. Astfel, cojile elimină în apă toate proprietățile de care dispun, iar cu această apă puteți foarte bine uda florile din casă sau pe cele din grădină.
Coaja de banane, dincolo de efectele amintite asupra mușcatei, mai are și alte beneficii și nu numai asupra plantelor. Spre exemplu, puteți lustrui pantofii din piele cu coajă de banane, după care ștergeți pantofii cu o cârpă curată, uscată.
Recomandare: Ingrijirea si inmultirea celor mai frumoase soiuri de muscate
Mineralele din coaja de banane fac miracole când vine vorba despre dantură. Dacă frecați dinții, imediat după periaj, cu coaja de la banană veți observa cum îi curăță și îi albește mai mult.
Dacă ai negi, am găsit soluția mai simplă. În fiecare seară, freacă negii cu interiorul cojii de banană, iar rezultatul va apărea după maxim două săptămâni.
Și-n acnee coaja de banană este folosită. Freacă bine tenul cu coaja de banană până ce aceasta devine maro. Dacă poți, ar fi bine să aplici tratamentul de trei ori pe zi.
Recomandare: Ce este și cum se folosește corect Hidrogelul pentru plante?
În cazul vânătăilor, a unor leziuni, frecați partea vătămată cu coajă de banană. Potasiu ajută la zgârieturi și alte mici traumatisme.
Cojile de banană ajută la calmarea durerii provocată de hemoroizi. În vaselina pe care o aveți pentru a combate durerea, puteți adăuga puțin din partea interioară a cojii de banană. Amestecați bine și puneți pasta rezultată pe un pansament pe care-l aplicați pe partea suferindă. Schimbați pansamentul de fiecare dată și folosiți pasta. Acționează ca un calmant, fiind un bun astringent.
Vezi si: De ce să-ți pui lavanda în grădină. Efectele te vor uimi;
Coaja de banană este utilă și la îndepărtarea puricilor de plante. O așezați pe sol, iar mirosul va înlătura dăunătorii.